09.08.2021

İlçe Müftümüz

Hamdullah KAYA

Beşiri İlçe Müftüsü

1983 yılında Diyarbakır Kocaköy ilçesine bağlı Çaytepe Köyünde Doğdu. İlk okulu köyde bitirdikten sonra ortaokul ve İmam Hatip Lisesi öğrenimini Diyarbakır'da okudu. Kur'an-ı Kerim ve Arapça Öğrenimini Bölgenin tanınmış Alimlerinin yanında tamamladı.

İlk görevine 2007 yılında  Denizli ilinin Kale ilçesine bağlı Ortaköy Köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2011 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu, aynı yılda Erzurum Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezini kazandı. 3 Yıllık İhtisas eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra ŞIRNAK İli Merkez Vaizi olarak atandı. Daha sonra Diyarbakır Bağlar İlçe vaizi olarak görevine devam ederken Yurtdışı görevi için Almanya'ya Din Görevlisi olarak gitti. 2020 Yılında yurtdışı görevi devam ederken girdiği müftülük sınavını kazanarak Beşiri İlçe Müftüsü olarak atandı. 2021 Yılı başında Yurtdışı görevinden dönerek Beşiri ilçe Müftüsü olarak Göreve Başladı.

Evli ve 5 Çocuk Babasıdır. İyi derecede Arapça ve Orta seviyede Almanca Bilmektedir.