26.04.2018

Personeli Dini İstismar Hareketlerine Karşı Bilgilendirme Semineri

İlimiz genelinde görev yapan Din görevlilerimize yönelik Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin konferans salonunda gerçekleştirdiğimiz toplantıya Batman Valimiz Sayın Ahmet DENİZ, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyemiz Mehmet KAPUKAYA, Kurul Uzmanı Mehmet Fatih İLDEŞ, İl Müftümüz Turgut ERHAN, İlçe Müftüler ve vaizler katıldı.

Toplantı İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Dinin doğru kaynaktan öğrenilmediği, yanlış insanlar tarafından topluma aktarıldığında ne kadar büyük bir tehlike oluşturduğunu 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle görüldüğünü söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “Devletimiz, dinimiz, diyanetimiz, mükaddesatımız, geleceğimiz ve çocuklarımız için gençlere doğru bilgiyi anlatmakla mükellefiz. Bu belki en başta Diyanet işleri Başkanlığımızın görevi. Ama, en temelde de bu ülke içerisinde, bu vatan içerisinde yaşayan hepimizin en temel görevleri arasındadır.” Dedi.

FETÖ, DEAŞ ve başka terör örgütlerine kaptıralacak hiçbir Müslüman evladının olamayacağını ifade eden İl Müftümüz ERHAN, “Bu topraklarda bu vatanın içerisinde yetişmiş, dini duyguyu ve dini düşünceyi istismar eden FETÖ, DEAŞ ve başka terör örgütlerine, o hain şebekelere; kaptırılacak hiçbir Müslüman evladı yoktur. Bizler her türlü aşırılıklardan, ifrattan, tefritten, batini yorumlardan uzak Kur’an ve sünnet yolunu kendimize ilke edinerek bu şekildeki bir islam anlayışını toplumun her katmanına ve her kesimine sunmak için elimizden gelen gayreti ve çabayı sarf edeceğiz.” Dedi.

Toplantı Sayın Valimiz Ahmet DENİZ’in konuşmasıyla devam etti.

Devlet olarak birinci sorumluluğumuz vatandaşlarımızın din hizmetlerini ve din eğitimini en iyi şekilde sunmak olduğunu belirten Vali DENİZ, “Bu konuda din görevlilerimize büyük görevler düşmektedir. Okullarımızda Kur’an-ı Kerim, peygamberimizin hayatı gibi dini eğitimler verilmektedir. Din hocalarımızın da yaz tatillerinde kuran kurslarında çocuklarımıza ve gençlerimize gerçek anlamda dini bilgileri aktarmaları önemli olduğunu söyledi.

Bölgemizde bir diğer istismar konusu da 30 - 40 yıldır devam eden bölücü terör örgütüdür. Bölge halkımıza yönelik tehdit, saldırı ve bölgenin gelişmemesi için her türlü hainlik yapılıyor. Ancak devletimizin kararlı duruşu halkımızın sağduyusu sayesinde bu belayı da hep beraber defediyoruz. Bir tek silahlı terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir. Bu millet kadınıyla, erkeğiyle, Türkü, Kürt’ü, Arap’ı ve Çerkez’iyle bin yıldır birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyor ve etmeye de devam edecektir. ” diye konuştu.

Toplantı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet KAPUKAYA, Kurul Uzmanı İLDEŞ’in dini, Milli ve manevi değerlerimizi istismar eden FETÖ, DEAŞ vb. örgütlerine karşı “Kur'an ve Sünnete Dayalı Sahih Dini Bilgi"” üzerine yaptıkları sunum ile sona erdi