05.04.2018

İnsan Psikolojisi ve Etkili İletişim Konferansımızı Gerçekleştirdik

Müftülüğümüzce Kültür Merkezi konferans salonunda “İnsan Psikolojisi ve Etkili İletişim”  konulu konferans gerçekleştirildi.

Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı – Yazar Sıtkı ASLANHAN’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans programı, İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın açılış konuşması ile başladı.

Bütün bilgi kaynaklarına açık, dinimizi asli ve temel kaynaklarından doğru bir şekilde anlayarak ve karşıdakine doğru anlatarak Din Hizmetinin gerçekleşmesi gerektiğini söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “Din hizmeti sunan ve bu vasıflara haiz bireyler olarak geçmişten aldığımız birikimi atiye (geleceğe) sunarak insanları manevi anlamda doyurabiliriz.  Eğer bunları yerine getirmezsek vazife ve sorumluluğumuzun bir kısmı eksik kalır.” Dedi.

Din hizmeti sunumunda insanların kalbine hitap etmenin önemine değinen İl Müftümüz ERHAN, “Çocukların, gençlerin, kadınların, bilgili-bilgisiz, eğitimli-eğitimsiz insanlar gibi farklı dileyici kitlesine sahip bir din hizmeti sunan insanlar olarak etkili bir metot dili, hitap dili kullanmamız gerekiyor. En geniş anlamda Kur’an-ı Kerim’e baktığımız zaman; hikmet dili ile, güzel öğütler ile, yumuşak sözlerle insanların kalbine hitap etmemiz gerektiğini görürüz.  Biz bunları anlatırken, rehberlik ederken aynı zamanda bu işin metotlarını, tekniklerini, yöntemlerini iyi öğrenmemiz gerekiyor.” Dedi.

Program, Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı – Yazar Sıtkı ASLANHAN’ın “İnsan Psikolojisi ve Etkili İletişim” konulu konferansı ile devam etti.

Sevgi kapılarını açan anahtarın tebessüm olduğunu ifade eden  ASLANHAN, “Tebessüm muhabbetin yüzdeki sıcaklığıdır. Tebessüm kardeşliğin adıdır. Tebessüm etmek sevdirmek, sevindirmektir. Sevap kazanmanın en güzel yoludur tebessüm. Tebessüm gönüldeki bir sırdır. Samimiyetin ifadesidir.” Dedi.

Eğitimin ailede başladığını söyleyen ASLANHAN, “Aile, insani değerlerin başladığı geliştiği en önemli kurumdur. Merhamet, vicdan, sevgi, paylaşma, ahlak.. Elle tutulamayan, gözle görülemeyen, değeri maddesel hiçbir şeyle ölçülemeyen servet değerinde olgular bunlar. Ailede bu duyguları tatmayanlar, tadıpda ne olduğunu anlamayanlar malesef hayatta başarılı olamayanlardır.” Dedi.