30.11.2017

Mevlit Kandili Programı Şevket Başak Camiinde İcra Edildi

Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) viladetinin kutlandığı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Müftülüğümüz tarafından Şevket Başak Camiinde yatsı namazını müteakip Mevlit Kandili Programı düzenlendi.

Program, İl Müftümüz Turgut ERHAN, Müftü Yardımcılarımız Ahmet DURAN, İl Müftülüğümüz mevlithan ekibi ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kılınan yatsı namazının ardından mevlithan ekibinin okuduğu Kur’an-ı Kerim, İlahi, kaside ve Arapça, Türkçe ve Kürtçe mevlit, salavatlarla devam etti.

İl Müftümüz Turgut ERHAN gecenin anlam ve önemini ifade eden bir konuşma yaptı. İl Müftümüz ERHAN, “Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet, müjdeci, uyarıcı, önder, örnek, rehber olarak gönderdiği, ilahi vahyi bizlere ileten Hatemü’l Enbiya’ya onun âl ve ashâbına, evlâd-ü ‘iyaline, ehl-i beytine salat ve selâm ediyorum.” diyerek başladığı konuşmasında,

“Son peygambere ümmet olmak, pek tabiidir ki sadece onun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir. Peygamberin yolunu takip etmek ve onu örnek almak, onun sağlığında ashabına takdim ettiği değer ve ölçüleri zaman ve mekân sınırlarının ötesinde kendi dünyamıza taşımak ve onun şaşmaz rehberliğine sımsıkı sarılmaktır. Bu insanlık için en hayırlı ümmet olma şerefine nail olmanın yegâne yoludur.” Dedi.

İl Müftümüz ERHAN, “Alem-i İslam’ı içine düştüğü fitnelerden, tefrikadan, cehaletten, kan ve gözyaşından kurtulmasını nasip eylesin. Mevlid Kandilini İslam'ın birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet ve barışına, hainlerin, zalimlerin, perişan olmasına vesile eylesin! Rabbimiz Vatanımızı, yurdumuzu, yuvamızı her türlü tehlikelerden muhafaza eylesin!” diyerek konuşmasına son verdi.

İl Müftümüz ERHAN’ın yaptığı duygu dolu duanın ardından katılımcılara verilen ikramlar ile son buldu.