19.10.2017

Batman’da İmam Hatip Okulları Platformu Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Batman’daki İmam Hatip okullarının eğitim, bina ve lojistik konularında çalıştay yapmak üzere koordinasyon toplantısı yapıldı.

TPAO Kristal Park’ta gerçekleşen toplantıya İmam Hatip Okulları Platformu Genel Sekreteri Zeynel ÖNAL, Merkez Valisi Abdulkadir YAZICI, Batman Valisi Ahmet DENİZ, Batman İmam Hatip Okulları Platform Başkanı ve İl Müftümüz Turgut ERHAN, İlçe Kaymakamları, Kamu Kurum İl Müdürleri, İlçe Müftüleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Platform üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, Batman İmam Hatip Okulları Platform Başkanı ve İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın açılış konuşması ile devam etti.

Platformun, manevi duygularla mücehhez insan tipinin yetiştirilmesi için gayret gösterdiğini ifade eden Batman Platform Başkanı Turgut ERHAN, “Bir milletin istikbalini emanet edeceği genç nesillerin iyi yetişmesi o milletin yaşama garantisidir. Bir milletin varlığını devam ettirmesi veya yıkılıp yerle bir olması genç nesillerin eğitimi ile yakından ilgilidir. Bu bakımdan huzur ve mutluluğun teminatı genç kuşakların sağlıklı, bilgili, aydın ve parlak fikirlerle yetiştirilmesine bağlıdır.

Bu nedenle İmam Hatip Platformu gelecek nesillerin iyi yetiştirilip millet hizmetine sunulabilmesi için vatanını ve milletini seven, sevgi dolu, ilim meşalesiyle karanlıkları aydınlatabilecek, manevi duygularla mücehhez insan tipinin yetiştirilmesi için gayret göstermektedir.” Dedi.

Yaratılanların en üstünü, en mükemmeli; İnsan’dır, diyen Platform Başkanı ERHAN, “Maddi ve manevi yönüyle akıl sayesinde insan kıymet kazanır. Şanlı bir maziden parlak bir geleceğe ancak düşünen, okuyan, yazan çalışkan nesiller sayesinde erişebilir. Ancak milli ve manevi duygularla, ilim ve irfan ile beslenen ve bezenen çocuklarımızla kin, nefret ve kavgadan uzak, kardeşçe sarmaş dolaş bir toplum oluşturabiliriz.

Bunun için gençlerin yetişmesi milletlimiz için kaçınılmaz bir hedef olmalıdır. Bu hedefe yürüyebilmek için Necip Fazıl Kısakürek’in “Devlet gibi eser vermek isteyenlerin karıncalar gibi çalışması gerekir.” dediği gibi bir çalışmayı ve çalışma zevkini çocuklarımıza kazandırmak için bu platform ve bileşenleri vardır.

15 Temmuz gecesi bir kez daha anladık ki, istiklal ve istikbalimizi yükselterek devam etmenin tek yolu nicelik sahibi nitelikli bir nesil yetiştirmek olduğunu söyleyen ERHAN, “Unutulmamalıdır ki bir toprak ne kadar mümbit olursa olsun içerisine tohum atılmadıkça bu topraktan bir şey bitmez. İnsanlığın kurtuluşu için, sadece elini değil, bedenini ortaya koyacak bir nesil fedakar bir nesildir. Bunun için çalışmak, alın teri dökmek gerekir.  J.K. Moorhead’ın dediği gibi “Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır.” Başarı fedakârlık ister, sabır ister, sebat ister…

Aşağılık duygusuna kapılmış, kendisine olan güven ve itimadını kaybetmiş bir insanın başarı şansı yoktur. Türkiye’nin en karanlık günlerini yaşadığımız 28 şubat sürecinde imam hatip okullarına ağır darbeler bunun için vurulmuş, kesintisiz eğitim ve adaletsiz katsayı uygulaması bunun için konmuş, bu sayede okul ve öğrenci sayıları düşürülmüş, kalitesi düşmüş, öğrencileri morelmen çökertilmiştir.  Ancak Allah İmam Hatipli bir cumhurbaşkanı ile süreci tersine çevirme imkanını bu milletin önüne koymuştur.

İnsanlık ailesinin mutluluk, huzur ve saadeti, bilgili, kültürlü, milli ve manevi duygularla yoğrulmuş insanların varlığı ile mümkündür.” dedi.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Batman İmam Hatip Okulları Tanıtımı slaytı ile devam eden toplantı, İmam Hatip okulları belgeseli gösterimi ile sürdü.

İmam Hatip Okullarının Görev ve İşleyişi, İstatistikler Sunumunu yapan İmam Hatip Okulları Platformu Genel Başkanı Zeynel ÖNAL,  bir sivil toplum kuruluşu olduklarını, amaçlarının ise okullara lojistik destek sağlamak olduğunu söyledi.

Toplantı, İmam Hatip okulları ile ilgili katılımcıların değerlendirme konuşmaları ile son buldu.