10.07.2017

Çocuklar Bu Yaz Kur’an-ı Gönüllerine Yazıyor

Eğitim-öğretim yılının bitmesiyle Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl düzenlenen ve bu yıl da “Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz” sloganıyla başlatılan Yaz Kuran Kursları Batman’da yoğun ilgi ile devam ediyor.

Okulların bitmesiyle 12 Haziran’da başlayan ve 18 Ağustos’ta sona erecek olan Yaz Kuran Kurslarında; Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve sportif faaliyetlerle çocuklar hem dini ve ahlaki eğitim alacak, hem de enerjilerini sportif aktivitelerle deşarj ederek sokaklarda başı boş dolaşmamaları sağlanmış olacak.

Batman’da yaklaşık 1000 mekanda 1500 yakın görevliyle yaz kurslarında eğitim verdiklerini söyleyen İl Müftümüz Turgut ERHAN, “Bu yıl ki talepler çok fazla. Kurslarımıza muracaat edip kayıt yapan öğrenci sayımız 22.000’dir. Bu nedenle kadrolu öğeticilerimizin yanında geçici öğretici görevlendirmeleri de yaparak öğreticisiz öğrenci kalmayacak şekilde eğitime başladık.” Dedi.

Zamanında doğru bilgilerle mücehhez hale gelemeyen evlatlarımızın büyüyen yaşlarda yanlış yerlere yanlış insanlar tarafından sevk edildiğini üzüntüyle gördüğünü söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “Eğitim öğretim yaşlarında olan küçük yaştaki çocuklarımızın Camiye ve Kur’an Kursuna gelmelerini önemsiyoruz. Bu çocuklarımızla camilerimiz adeta çiçek açmış durumda. Küçük yaşlarda öğrenilen yazılar kayalar üzerine kazılan yazılar gibidir, asla onlar çıkmazlar. O açıdan bu yaşlarda eğitim önemlidir. Çünkü bu yaşlarda ilk defa öğrenilecektir.” Dedi.

İl Müftümüz ERHAN,” Biz Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülükler olarak çocuklarımıza doğru insanlar kanalıyla doğru bilgileri doğru bir şekilde verme gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Çocuklarımıza manevi ve milli duygularımızı, büyüklere karşı davranış modellerini, çevresine karşı insani ve İslami davranış modelleriyle beraber Kur'an ve sünneti öğreterek, çocukların hayatlarına aktaracağız. Evlatlarımız bunları öğrenecekler ki biz de geleceğe ümitle bakabilelim. Çünkü istikbalimiz, geleceğimiz ve ümidimiz evlatlarımızdır. Çocukları bu şekilde yetiştirmek zorundayız. Onları kollayacağız, koruyacağız, güler yüz göstereceğiz, tatlı dil ile onlara mukabelede bunacağız ve onların asla gönül dünyalarını yıkıcı bir davranışta bulunmayacağız. Biz seveceğiz ve sevdireceğiz.

Büyükler olarak çocuklarımıza örnek olacağız. Onların gönüllerini hoş edici, başlarını okşayıcı cümleler ve davranış sergileyerek, asla çocuklarımızı camilerimizden, Kur'an kurslarımızdan öteleyici bir davranışta bulunmayacağız. Çünkü yarınlarımız evlatlarımızın milli ve manevi duygularla yetişmesine bağlıdır. Bugünün çocukları yarının büyükleri olacaktır. Bizim çocuklarımızı ve torunlarımızı eğitecek bugünün çocukları olacaktır. Dolayısıyla yarının hükmedicisi olan evlatlarımızı bugün itibarıyla iyi bir şekilde yetiştirmenin gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Biz de bu duygularla çocuklarımızı eğitmek için çaba ve gayret içerisinde olacağız." Dedi.

Son olarak velilere teşekkür eden İl Müftümüz Turgut ERHAN, “Bu konuda hem eğitim öğretim görmek üzere milli ve manevi duygularla kalplerini, gönüllerini doldurmak üzere gelen çocuklarımıza hem de göz nurumuz evlatlarımızı cami ve Kur'an kurslarına gönderen anne ve babalara şükranlarımı arz ediyorum." dedi