22.05.2017

4-6 Yaş Kuran Kursumuzdan Gururlandıran Kapanış Programı

Aygün Müftülük 4-6 Yaş Kuran Kursu Öğreticisi Özlem AKYOL yönetimindeki kurs öğrencileri “4-6 Yaşındayım, Kur’an’ın Başındayım” yıl sonu kapanış programı düzenledi.

Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aydın DURMUŞ, Vali Yardımcısı Mekan ÇEVİREN, İl Müftümüz Turgut ERHAN, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Adnan ÇEVİK, STK temsilcileri, Kuran Kursu Öğreticileri ve öğrenci velilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın 4-6 yaş aralığındaki çocukların alacağı dini ve milli eğitimin önemine değinen konuşmasıyla başladı.

İl Müftümüz ERHAN: “İslam ile müşerref kılınmış olan bizler şüphesiz evlatlarımıza İslam'ın güzelliklerini ve özelliklerini anlatmakla mükellefiz. Onları hem İslami hem insani olan güzelliklerle yetiştirebilmek, anne ve babasına, vatanına, milletine, devletine, yetiştiği topraklara bir borcu olduğu düşüncesini aşılamak, bunun bir görev ve sorumluluk olduğunu onlara aktarmak ve onlara örnek olmak bizlerin görevleridir. Zira küçük yaşta verilen bilgiler taşlar üzerine oyarak yazılan yazılar gibidir. Hiçbir zaman zihinlerden silinmeyecek ve çıkmayacaktır. ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözü bizim zihinlerimizdir. Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren iman, inanç, sevgi ve muhabbet duygularıyla yetiştirmek bizim boynumuzun borcudur.” Dedi.

Çocukların eğitimin aksaması durumunda karşılaşılması muhtemel sorunlar konusunda velileri uyaran İl Müftümüz ERHAN: “Sokak başında, köprü altlarında bizim o tertemiz çocuklarımızı elimizden almak için o hain şebekeler beklemektedir. O zaman doğru kişilerden doğru bilgilerin aktarılmış olduğu bu okullarda çocuklarımızı yetiştirebilmek için gayret sarf etmemiz gerekiyor. Bu açıdan onlara milli ve manevi duyguları vererek yetiştiren, okullara gönderen, arkalarında duran siz velilerimizi tebrik ediyorum ” Dedi.

Program kursta eğitim gören 23 öğrencinin hazırlamış olduğu birbirinden güzel skeçler, oratoryolar, ilahi dinletileri, Kur’an-ı Kerimden ayetler ve Hadis-i Şeriflerin okunması ile devam etti.

Duygulu anların yaşandığı programda Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aydın DURMUŞ ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Adnan ÇEVİK kısa bir konuşma yaptılar. Rektör PROF.Dr.DURMUŞ, “Batmanda izlediğim en güzel programlardan biridir. Bunu Üniversitede de düzenlemek istiyoruz. Başta İl Müftümüz Turgut ERHAN olmak üzere bu programın icrasında emeği geçen Kuran Kursu hocamızı, öğrencileri ve velilerini tebrik ediyorum.” Dedi.

Kur’an’a geçen ve kursta düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere taç giyme ve başarı belgesi verilen program, öğrenciler tarafından Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aydın DURMUŞ ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Adnan ÇEVİK’a  çiçek takdimi ve İl Müftümüz Turgut ERHAN’a plaket takdimi ile son buldu.