21.05.2017

Değerler Eğitimi Alan Miniklerden Duygulandıran Program

15 Temmuz Şehitleri Anaokulunda görev alan Kuran Kursu Öğreticilerimiz yönetiminde öğrencilerin rol aldığı yılsonu kapanış programı gerçekleştirildi.

Müftülüğümüz ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde 15 Temmuz Şehitleri Ana Okulunda 4-6 yaş grubu çocuklara Kuran Kursu Öğreticilerimiz tarafından değerler eğitimi verildi.  Eğitim yılsonu kapanış programı ile tamamlandı.

Yılsonu kapanış programına İl Müftümüz Turgut ERHAN, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut KURTARAN, 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu Müdürü, Öğretmenleri, öğrenci ve velilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Program, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından minik öğrenci Meryem Ecrin MURAT’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan İl Müftümüz ERHAN, "Bizler İslam öğretileriyle yoğrulmuş kadim toprakların evlatlarıyız. Çocuklarımızı da bu milli ve manevi duygularla dolu bir şekilde yetiştirdiğimiz zaman; içteki ve dıştaki hainler ve bizi bölmeye, parçalamaya çalışan bir takım gruplar, hiçbir zaman başarılı olamayacaktır.

Biz hem bu dünyada imtihanı kazanmış, hem de ahirette Cenab-ı Hakk’ın bize hazırlamış olduğu cennete layık bir nesli kendi ellerimizle yetiştirmiş olarak, bu hayattan göç etmiş ve göç ettikten sonra da ahiret âleminde; Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in ifadesi ile “Kuran terbiyesi, İslam ahlakı ile evlatlarını yetiştiren anne ve babaların, kıyamet gününde başlarına yaldızlı taçlar konulacaktır. Ve onların mertebeleri yükseltilecektir. Onlar şöyle diyecektir: “Biz kendimizi bu mertebeye, bu şerefe layık görmezdik. Acaba neden bu seviyeye yükseltilip başlarımıza yaldızlı taçlar konuldu?” Dediklerinde, onlara : “Siz evlatlarınızı İslam ahlakı ile, edeb ve terbiyesine göre dünyada yetiştirdiğinizden dolayı Allah sizi ahirette bu şekilde taltif etmiştir.” Denilecektir.

Bu taltife inşallah layık olacak olan sizleri bir kez daha kutluyor, başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut KURTARAN, Okul Müdürümüz ve evlatlarımızı yetiştiren hocalarımız olmak üzere, onlara milli ve manevi duyguları vererek yetiştiren, okullara gönderen, arkalarında duran siz velilerimizi bir kez daha tebrik ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” Dedi.

İl Müftümüzden sonra kürsüye Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN çıktı. Anaokulların önemine değinen KURTARAN, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Anaokuluna kazandırılan her çocuk kendini ifade etmede ve öz güven konusunda akademik eğitime diğer çocuklardan bir adım önde başlıyor. Türkiye'de okul öncesi eğitime en fazla kayıt yapılan iller arsında Batman ilk sırada yer alıyor. Bu anlamda siz velileri tebrik ediyorum. Batman'da bir ilk olarak  bu anaokulumuzda miniklerimize Değerler eğitimi veriliyor. Bu imkanı sağladığı için öncelikle İl Müftümüz Turgut ERHAN'a, değerler eğitimi veren ve bu programı hazırlayan Kuran Kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Kuran Kursu Öğreticilerimiz Elif MURAT ve Zehra HATTAPOĞLU yönetiminde eğitim alan öğrencilerin ilahi dinletisi, tiyatral ve oratoryo gösterileri izleyenleri duygulandırdı.

Program, Kur’an-ı Kerime geçen öğrencilere Başarı Belgeleri ile onlara Değerler Eğitimi veren Kur’an Kursu Öğreticilerimiz Elif MURAT ve Zehra HATTAPOĞLU’na, İl Müftümüz Turgut ERHAN ve Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut KURTARAN tarafından Plaket takdiminin ardından son buldu.