15.05.2017

İl Müftümüz Turgut ERHAN’dan “Anneler Günü” Konferansı

15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Okulunda hazırlanan Anneler Günü  konulu Resim Sergisi açılışını da yapan İl Müftümüz Turgut ERHAN, Öğrenci ve velilerine “İslamda Anneler” konulu konferans verdi.

İl Müftümüz Turgut ERHAN, yaptığı konuşmada: “Toplumların en küçük yapı taşını, en küçük birimini aile oluşturur. Aile, anne baba ve çocuklardan teşekkül eden, diğer ailelerle birleşerek mahalleyi, şehri, dünyayı meydana getiren bir yapıdır.Eğer aile sağlam temeller üzerine kurulursa toplumlar da sağlam ve düzenli olacaktır.

Gelecek nesiller iyi yetiştirilmeye aileden başlanırsa, geleceğimiz, ümidimiz, istikbalimiz olan evlatlarımızdan hiçbir zaman endişe etmeyeceğiz. Onun içindir ki çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Onları ilimle, edeple ihya etme ve yetiştirmenin, sorumluluk ve görevimiz olduğunu asla unutmamalıyız.

Yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden çocuklarımızı korumamız gerekir. Bizler çocuklarımıza ilim, irfan, terbiye, edep, büyüğe saygıyı küçüğe sevgiyi öğreteceğiz. İnsana, tabiata, çevreye nasıl bir bakış açısıyla bakılacağını biz ailede öğreteceğiz. Onlara temel, ahlaki ve dini prensipleri ailede öğreteceğiz.

Allah-u Teala Kur’an-ı Kerimde Hz. Lokman (as)’ı, bir anne babanın evlatlarına neler öğreteceğini, önceliklerimizin neler olması gerektiğini bizlere örnek olarak sunuyor.

Bu bağlamda, çocuk yetiştirmede çok önem arz eden annelerimizin, geleceğin analarını da yetiştirdiklerini unutmamaları gerekir.

Ana, fedakarlığın,  cömertliğin, karşılık beklemeden vermenin, sevginin, sabrın sembolüdür. Yüce dinimizin, cenneti ayakları altına serdiği, yuva kurucusu anadır. Elleri öpülesi anaların bir gün değil her gün anılması ve hatırdan çıkarılmaması, onlara öf bile denilmemesi gerçeğini buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.