09.05.2017

ADRB'den Kzılar Camii'nde "Güven Toplumu" Konferansı

Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet yürüten Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Meryem DİLMAÇ tarafından, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilimiz Hasankeyf İlçesi’nde “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konferans verildi. Kızlar Camii’nde bayanlara hitaben konuşan Vaiz Meryem DİLMAÇ şu konulara değindi. “Güvenli bir toplumun garantisi Allah Teâlâ’ya ve O’nun buyruklarına bağlanmaktan geçer. Müslüman bir toplumda insanları birbirine bağlayan temel bir bağ vardır. Bu da kulluk ve tevhit bağıdır; bu bağ sağlam olmayınca vahdet ve birlik ile insanlar arasında sulh ve selamet gerçekleşmemektedir. Toplumumuzda şu anda bir güven bunalımı yaşanmaktadır. İnsanlar, kime inanacaklarını, kime güveneceklerini bilememektedirler. Bugün çoğu insan, ‘aldatılmış, duyguları sömürülmüş’ psikolojisini yaşamaktadır. Bu da  ‘Müslüman güvenilir insandır’ anlayışına vurulabilecek en büyük darbe olmuştur”.

Program. minik çocukların ilahi dinletisiyle sona erdi.