08.05.2017

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde Kutlu Doğum Heyecanı

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde Hz. Peygamber ve Güven Toplumu konulu konferans düzenlendi. Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizlerinden Tuba AKARSLAN, engelli kardeşlerimize verdiği konferansta: Peygamberimiz’ in (a.s.s) güvenilir olduğunu, sadece Müslümanların değil, O’na inanmayanların da O’na güvendiğini, o zamanki insanların, eşyalarını, paralarını, önemli şeylerini O’na emanet ettiklerini hatta bir gün Mekke halkına hitap ederken “ben sizlere şu dağın arkasında sizlere saldırmak için bekleyen bir düşman ordusu olduğunu söylesem bana inanır mısınız diye sorduğunda orada toplanan kalabalığın da evet sana inanırız, senin yalan söylediğini hiç işitmedik hep sana inandık” diye cevap verdiklerini, Hz. Peygamber’in ümmeti olan bizlerin de O’nun gibi güvenilir ve emin olmamız gerektiğini söyledi.

Bir süre soru cevap şeklinde devam eden program, engelli kardeşlerimizin okuduğu şiir ve ilahilerle tamamlandı.