27.04.2017

GENÇLİK KUTLU DOĞUMDA BULUŞTU

Kutlu Doğum Haftası “Gençlik Buluşması” Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde yapıldı.

İl Müftümüz Turgut ERHAN, Gençlik ve Spor İl Müdürü HALİL EREN ve Gençlik Merkezi Müdürü Musab BARAN’ın katılımlarıyla gerçekleşen programda İl Müftümüz Turgut ERHAN gençlere "Hz. Peygamber (sav) ve Güven Toplumu" konulu konferans verdi. İl Müftümüz ERHAN gençlere şu uyarılarda bulundu: "Bizler birer kul olarak Yüce Rabbimize karşı sorumluklarımız vardır. Bizlere bu bedeni, bunca sayısız nimeti, özellikle de iman nimetini bahşetmiştir. Ve bizleri bir insandan dünyaya getirtip bizleri kardeş yapmıştır. İşte bu yüzden kardeşler olarak birbirimize güven duymamız, güvenmemiz ve dürüst olmamız lazımdır. Bedenimizin hareketli ve kanımızın kaynamasından istifade eden ve bizi yanlış yöne sevk eden insanlar gruplar olabilir.

Bunu en son 15 Temmuz'da gördük. İçimizdeki hain ve ihanet şebekelerine karşı, terör ve terör gruplarına karşı uyanık olmak gerekir. Allah(c.c) bize akıl gibi büyük bir nimet vermiştir. Onu kullanmak da bizim görev ve vazifemizdir. Aklımızı kullanarak kuzu postuna bürünmüş kurtları takip etmemek, onlara uymamak birinci vazifemizdir. Doğruluktan ayrılmayacağız, hakikatten ayrılmayacağız. Biz, bizi doğru yola götürecek ilkeleri bize bildiren Allah ve Resulünden ayrılmayacağız. Nitekim Allah Resulü vefat etmek üzereyken “Ben sizlere iki şey bırakıyorum. Bu iki şeye sımsıkı sarıldığınız müddetçe hak yoldan asla şaşmazsınız, asla ayrılığa düşmezsiniz, asla tefrikaya düşmezsiniz. Daima bir olursunuz beraber olursunuz hak yolunda olursunuz. Bunlar Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim, ve Allah’ın Resulünün sünnetidir.

Peygamberimiz bizim önderimiz, örneğimiz, rehberimizdir. Henüz peygamberlik görevi verilmeden yaşadığı toplumda Emin olarak anılan bir peygamberin ümmeti olduğumuzu unutmayarak çevre ve etrafınıza güven telkin etmelisiniz.

İslamın ilk yıllarında Peygamberimizin etrafında hep gençler olmuştur. Hiç bir gölgenin olmadığı kıyamet gününde arşın gölgesinde gölgelenenler, kalbi gönlü Allaha bağlı gençler olacaktır" dedi.
Gençlik Merkezinde icra edilen bu program ilahi ve kasidelerle son buldu.