12.04.2017

UMRE YOLCULARINA SEMİNERLER DEVAM EDİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığının Umre Organizasyonunda umreye gidecek olan vatandaşlarımıza umre yolculuğu öncesi bilgilendirme seminerleri müftülüğümüz konferans salonunda devam ediyor.
İl Müftülüğü Konferans Salonunda yapılan seminerlere, Kutsal Yolculuğa çıkacak umreciler katılıyor. Seminerlerde idari ve Umre yolculuğu ile ilgili bilgiler verildikten sonra Umre’ nin dindeki önemi, bu ibadetin ifa ediliş şekli geniş şekilde anlatılıyor. Umre ibadeti, İhram, İhram Yasakları, Tavaf, Sa’y vs. konular uygulamalı olarak aktarılıyor.
Kutsal topraklara Umre ziyaretine gitmek üzere kayıt yapan vatandaşlarımız seminerlerde manevi ve duygusal anları yaşadıkları gözleniyor.
Ayrıca umreye gidecek vatandaşlara 11 Nolu Aile Sağlık Ocağında Menenjit aşıları yaptırılıyor.
Seminere katılan umreciler seminerlerden memnun olduklarını ve umre ziyaretine gitmeden herkesin bu seminerlerden faydalanmaları gerektiğini dile getiriyorlar.