12.04.2017

İl Müftümüz Turgut ERHAN, Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile Genç Düşünürler Kulübünün organize ettiği konferans programına konuşmacı olarak İl Müftümüz Turgut ERHAN katıldı.

Üniversite öğrencilerine yönelik “Toplumda ve İslam'da Gençlerin Yeri” konulu konferans programı, Batman Üniversitesi Batı Raman yerleşkesinde İİBF Konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa İl Müftümüz Turgut ERHAN, İslami İlimler Fakültesi Dekanı, Öğretim Görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kur’an’da gençlere verilen önemi Peygamberler kıssaları üzerinde örneklendirerek aktaran İl Müftümüz ERHAN, “Peygamber Efendimiz (s.a.v), gençliğe ve gençlerin yetişmesine çok büyük önem vermiştir. Çünkü peygamberliğin ilk yıllarından itibaren yanında hep gençleri bulmuş, Mekke’nin yaşlıları İslam’a şiddetle karşı çıkarlarken gençler Müslüman olmuş ve İslam’a destek vermişlerdir.”

Genç sahabeleri üniversite gençlerine örneklerle anlatan İl Müftümüz ERHAN, “Habeşistan’a hicret eden Ebu Musa El-Eş’ari, Yedinci Müslüman Said B.Ebi Vakkas, Medine'nin ilk mübelliği Musab b. Umeyr, Peygamberimiz tarafından Yemen’e Vali olarak atanan Muaz B. Cebel, Hz. Peygamber’den en çok hadis rivayet eden Ebu Hüreyre, adalet timsali olan Hz. Ömer, Mute savaşında orduya komutan olarak atanan Usame B. Zeyd, Bizansı yıkan, çağ açıp kapayan Fatih Sultan Mehmet Han, hepsi iyi yetişmiş gencecik yaşlarında önemli görevler ifa etmiş sorumluluk yüklenmiş ve verilen görevi ve en iyi şekilde yerine getiren gençlerdi.”

Müslüman genç nasıl olması gerekir konusuna vurgu yapan İl Müftümüz ERHAN, “Bir Milletin geleceği, iyi eğitim almış, iyi yetişmiş ve ahlaki değerlere sahip, çalışkan ve idealist gençlerin varlığına bağlıdır. Allah’ı, peygamberi ve kitabı tanıyan, sürekli ilahi murakabe altında olduğunun bilincinde olan, her iş ve davranışında dürüst olan, insan haklarına saygıyı ve onlara hizmeti ibadet kabul eden, topluma ve ortak değerlere zarar vermeyi günah sayan bir gençliğe sahip ülkeler, geleceklerini garanti altına almış demektir. Bu yüzden Müslüman bir genç, İman ve ibadetle yetişmeli, bilgiyi araştırmalı, eğitimini terbiye ve ahlakla yoğurmalı, nefsine hakim olarak günahlardan korunmalı, kendine, ailesine, devletine, milletine, vatanına karşı sorumluluk bilincine sahip olmalıdır.” Dedi.

Gençlerin İl Müftümüz ERHAN’ a sorduğu soru ve cevaplar ile devam eden program, İl Müftümüz Turgut ERHAN’ a teşekkür plaketi sunumu ile son buldu.