31.03.2017

Batman, Regaib Kandilinde Camileri Doldurdu

Üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla İl Müftülüğümüz tarafından Merkez Şevket Başak Camiinde Yatsı namazını müteakip Mevlit ve Hatim programı düzenlendi.

Müslümanlar için önemli gün ve gecelerle ramazan ayının da içinde bulunduğu üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla, İl Müftülüğümüzce İlimiz Merkez Şevket Başak Camiinde yatsı namazını müteakip İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın, Müftülüğümüz Mevlithan ekibi ve vatandaşların katılımıyla hatim ve mevlit programı gerçekleştirildi.

Program İl Müftümüz ERHAN’ın Üç Aylar ve Regaib Kandili konulu konuşmasıyla başlayıp, Müftülüğümüz Mevlithan ekibinin Kur’an-ı Kerim tilaveti, İlahi, Kaside, Kürtçe, Türkçe ve Arapça dillendirdikleri Mevlit ile devam eden program, İl Müftümüz ERHAN’ın yaptığı dua ve programa katılan vatandaşlara verilen ikramlar ile son buldu.

Programda konuşan İl Müftümüz Turgut ERHAN;

İçerisinde mübarek gün ve gecelerin bizleri karşıladığı, peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’ in dünyayı şereflendirdiği 1446. yıl münasebetiyle Kutlu doğum haftasının da bereketlendirdiği mübarek üç aylar, rahmetin, merhametin, mağfiretin sağanak sağanak  mü’minleri kuşattığı, imanın, ihlasın ve ihsanın doruklara yükseldiği, ihya edenlerin tövbelerinin kabul ve makbul edildiği, başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden  azat olmak olan,  Ramazanı Şerif’e kavuşulduğu mübarek üç aylara bir kez  daha girmiş bulunmaktayız.

Ilgıt ılgıt bahar rüzgârı misali, İslam coğrafyasını, dünyanın dört bir yanında bulunan mazlum Müslümanları, rahmet ve mağfiretin kuşatması hiç şüphesiz çok elzemdir.

İhya edenlerin rahmetle, hata ve yanlışlarından nedamet duyanların merhametle ıslandığı, paylaşmanın ve yardımlaşmanın doruklara yükseldiği bu mübarek aylarda, hepimiz bir iyiliğin ucundan tutmalıyız ki İslam’ın güneşi tüm kainatı aydınlatsın.

Ekmeğin kıymetini aç olan, suyun kıymetini susuz kalan bilir. Henüz daha ramazan orucu ile vücutlarımızı perhize çekmeden evvel ihlas ve ihsanla nefislerimizi terbiye etmenin yollarına sarılmalıyız. Bu kutlu anlar, su gibi hayat kaynağı olan bir nimetten mahrum bırakılmış  beldelere su kuyuları, aşsız ve ekmeksiz kalmış şehirlere  aş, ekmek,  fakir fukaranın suffası, garip gurabanın sofrası, yurtlarından çıkarılmış masumların umudu olabilsin.

Bu mübarek aylar içerisinde ibadetlerimizle ruhsal arınmayı ve yükselmeyi arzu ederken en büyük toplumsal sorumluluklarımızdan biri olan infakla vicdan ve merhamet duruluğunu muhafaza etmiş bulunuruz

Hiç şüphesiz üç aylar, geçmişin muhasebesini yapmanın, kendimizi öz denetime tabi tutmanın, yapıp-ettiklerimizi yeniden değerlendirmenin, geleceğe yönelik planlar yapmanın, tedbirler almanın, kendimiz, ailemiz, vatanımız, gönül coğrafyamız ve insanlık için ellerimizi açıp, huzur için huzura durup dualar etme vaktidir.

Mübarek üç aylarınızı ve regaib kandilinizi bu temennilerle;   iman, ihlas ve ihsan duyguları ile ihya ve ikame edebilmek ümidi ve duası ile tebrik ediyorum.” Dedi.