09.01.2017

2017 Yılı Hac Önkayıt Yenileme İşlemleri Başladı

Hac farizasını yerine getirmek isteyen ve önceki yıllarda kaydı olan vatandaşların 09-31 Ocak 2017 tarihleri arasında yenileme işlemleri başladı.

İl Müftümüz Turgut ERHAN, konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

“2017 yılında hac kurasına katılmak isteyen ve İlimizde yeni kayıt yapan 2.490 vatandaşın yeni kayıt işlemleri Cuma günü itibari ile tamamlandı.

Önceki yıllarda kayıtlı olan 11.150 vatandaşlarımızın da kayıt yenileme işlemleri bu gün başladı.” Dedi.

Bu sene Başkanlık tarafından Otomatik Kayıt Yenileme işlemi yapılmayacağını ifade eden İl Müftümüz ERHAN, “Önceki yıllarda kayıt yaptıran vatandaşların kayıt yenileme işlemleri ise 9 - 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacak. Başkanlık tarafından 2017 yılında “Otomatik Kayıt Yenileme” işlemi yapılmayacak. Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde ise herhangi bir ücret alınmayacaktır. Ayrıca bu sene, önceki yıllarda uygulanan “Normal ve Müstakil Odalı” konaklama türleri birleştirilerek, 2017 yılı haccında “Oda tercihli hac konaklama” türüne geçildi. Hac adaylarının elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklerimize bizzat müracaat ederek “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yenileyebileceklerdir. Kaydını yenilemeyenler ise 2017 yılı hac kurasına dâhil edilmeyeceğinden hacı adaylarının herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için mutlaka bu tarihler arasında kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirmeliler.” Dedi.

Vatandaşların iletişim bilgilerini mutlaka güncellemeleri gerektiğini söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “Vatandaşlar, iletişim bilgilerini elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek güncelleyecek. Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar, cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile kesin kayıt yaptırabileceklerinden, iletişim bilgilerini mutlaka güncellemeleri gerekmektedir.

2016 yılı ve önceki yıllarda hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının; hacca gitme, hac konaklama türlerini tercih etme ve varsa kuraya beraber katılmak istediği kişilerde değişikliklerini 9 - 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapabileceklerdir.” Dedi.