27.11.2016

İl Müftümüz Turgut ERHAN, Medrese Talebeleri İle Bir Araya Geldi

İlimiz ve İlçelerde eğitim faaliyetlerini sürdüren medreselere yönelik ziyaretler gerçekleştiren İl Müftümüz Turgut ERHAN, Beşiri İlçesi Kütüklü Erkek Yatılı Kur’an Kursunu ziyaret etti.

Kütüklü medresesine gerçekleştirilen ziyarette İl Müftümüz ERHAN’a müderris Alameddin KONAK ile Müderris Maşuk KONAK eşlik etti.

Medresede eğitim gören talebelere Hz.Peygamber ve Genç Sahabeler konulu konferans veren İl Müftümüz ERHAN, “Kur’an bize toplumda nasıl bir hayat süreceğimizi öğretiyor. Kur’an’dan öğrendiğimizi hayatımıza uyguladığımız takdirde iyi bir insan, iyi bir Müslüman ve toplumda muteber bir birey oluruz.” İfadesini kullanarak eğitimin dinimizdeki önemine değindi.

İl Müftümüz ERHAN, “Burada eğitim aldığınız vakitler bir daha geri dönüşü olmayan bulunmaz zaman dilimleridir. Aldığınız ve alacağınız bilgi birikimi ve dini eğitim ile kendimizi milli ve manevi değerler konusunda iyi yetiştireceğiz. Hiç kimseyi nefes aldığımız, şehitler vererek vatan kıldığımız bu topraklara asla ters baktırmayacak, hep birlikte kardeş olacak, ihanet şebekelerinin ağına düşmeyecek ve hainlere karşı da bir olacağız diri olacağız iri olacağız.

“Eğitim aldığınız bu medreseler, Hz.Peygamberin eğitim verdiği Suffa mektebinin küçük şubeleri olduğunu bilmelisiniz. İslam tarihine baktığınız zaman Hz.Peygamberin etrafında pervane olan, mektebinde eğitim alan, sahabeleri, arkadaşları, O’nu canlarından öte koruyanlar hep gençlerdi. Bu nedenle Allah’ın size nasıl değer verdiğini anlamak için, Allah'ın sizi nerede istihdam ettiğine bakmalısınız. Sizler burada Suffa mektebinin küçük şubesinde istihdam olduğunuz için Allah’ın sevdiği kullarısınız.”

“Aldığınız bu eğitimler ile hayat boyu yolunuz açık olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun, Kur’an ve sünnet yolunda önünüze çıkacak tüm engelleri düz eylesin, dualarımızı kabul eylesin. Size bu olanakları sağlayan hocalarınıza şükranlarımı ifade ederek hepinize başarılar dilerim.” Dedi.

İl Müftümüz Turgut ERHAN, Konferansın ardından müderrislerle Medreseyi dolaşarak incelemelerde bulundu.