15.07.2016

Bölgenin Tek Proje Okulu Din Gönüllülerimize Tanıtıldı

Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler eğitim müfredatı vererek Bölgedeki tek proje okul olarak Müftülüğümüz personellerine tanıtıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN ve Okul Müdürü Abdurrahman YAKUT’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım programına İl Müftümüz Turgut ERHAN, Vaizlerimiz, Din Görevlilerimiz ve Kur’an Kursu Öğreticilerimiz katıldı.

İl Müftümüz ve Din gönüllüsü personelimize okulu gezerek tanıtan Milli Eğitim İl Müdürü KURTARAN, okul fiziki şartları konusunda bilgiler verdi.

KURTARAN: “Okulumuzda yeni eğitim öğretim döneminde Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler programı uygulanacak. Bu şu anlama gelmektedir; Fen Liselerinde uygulanan program bizim okulda uygulanarak Bölgenin tek proje okulu olacaktır. Diğer bir mana da da Batman’ın ikinci Fen Lisesi olarak eğitim verecektir. Okulumuz fiziki yapısı, teknoloji donanımlı sınıflar, 500 kişilk konferans salonu, laboratuvar, derslikler, Z Kütüphanesi, uygulama Mescidi, 300 kişi kapasiteli Pansiyonuyla eğitimde başarı sağlayacak bir seviyede.

28 Şubat sürecinde ağır darbeler alan İmam-Hatip okulları, son dönemlerde eski kalitesine dönebilme adına gayretli çalışmalar sürdürülmektedir. Bu çalışmalar Bakanlık ve Müdürlükler düzeyinde gerçekleşse de biliyoruz ki, çalışmalara en büyük katkıyı sunacaklar milletimizdir. Bu noktada en büyük desteği de siz İmam-Hatip Lisesi mezunları olan Din Görevlilerimizden bekliyoruz.

Bu güne kadar Milli Eğitim olarak yaptığımız çalışmalarda desteğini bizden esirgemeyen, çalışmalarımıza katsı sunan İl Müftümüz Turgut ERHAN Bey’e şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.