21.06.2018

Kadir Gecesi, Dua ve İbadetlerle İdrak Edildi

Kadir Gecesi münasebetiyle İl Müftülüğümüz tarafından Merkez Şevket Başak camiinde Mevlit ve Kur’an ziyafeti programı gerçekleştirildi.

Program Müftülüğümüz personeli mevlithanların okuduğu Kur’an-ı Kerim, Türkçe, kürtçe ve arapça mevlit, ilahi ve kasidelerin ardından İl Müftümüz Turgut ERHAN, Kadir gecesinin manevi iklimi içerikli bi konuşma yaptı.

İl Müftümüz ERHAN: “İslamiyet’ten önce cahiliye zulümlerin arttığı bir dönemde Allah(c.c.) insanları doğru yola sevk etmek ve hakka yöneltmek için Hz. Peygamberi ve Kur’an-ı Kerimi gönderdi. Kur’an-ı Kerim, ayların sultanı Ramazan ayının içerisinde olan Kadir Gecesinde nazil oldu. Bu gece ilahi rahmetin, bereketin, mağfiretin, feyzin ve nurun tecelli ettiği, duaların kabul edildiği, iyiliklerin, hayırların ve hasenatların makbul olduğu bir gecedir.” dedi.

Kadir gecesinde Kur’an’ın çağrısına uymamamız gerektiğini söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “ Kur’an bizi günahlardan sevaplara, sapıklıklardan hidayete, haksızlıktan, zulümden insanları adalete çağırıyor. Kur’an kinden, nefretten, hasetten ve fesattan kalbi selim olmaya çağırıyor. Kur’an yalandan, gıybetten, alaydan, iftiradan hoş sözlere; hırsızlıktan, gasptan, tefecilikten, faizcilikten el emeği alın teri kazanmaya çağırıyor. Cimrilikten, savurganlıktan, israftan Kur’an bizi kanaat etmeye çağırıyor. Her türlü kötülükten, zina ve iffetsizlikten edebe çağırıyor. Kur’an bizi güzel ahlaka çağırıyor. İçkiden, uyuşturucudan aklı dumura uğratan her türlü kötü şeylerden Kur’an bizi ruh iklimine ruh olgunluğuna çağırıyor.” dedi.

İl Müftümüz ERHAN. “Kadir Gecenizi tebrik ediyor ve bu gecenin başta cennet vatanımız olmak üzere tüm insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Batmanlıların yoğun katılımı neticesinde Teravih ve tesbih namazları ile manevi gecenin ihyası için cami hınca hınç dolarak bahçede seccadesini alan saf tuttu. Ayrıca bayanların yoğun iştiraki cami bahçesinde geceyi ihya etmelerine neden oldu.