27.04.2018

Müftülüğümüzce “Kur’an ve Sünnete Dayalı Sahih Dini Bilgi” Konulu Konferans Düzenlendi

Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa Batman Valimiz Sayın Ahmet DÊNİZ, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet KAPUKAYA, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Fatih İLDEŞ, İl Müftümüz Turgut ERHAN, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Turgut ERHAN, “Hiç şüphesiz bugün dünyanın neresine gidilirse gidilsin, tarihin hangi dönemine bakılırsa bakılsın aile, eğitim, din, ekonomi, siyaset gibi toplumun vazgeçemediği temel, evrensel, kurullar ve kurumlar vardır. En önemli temel kurumlardan bir tanesi hiç şüphesiz dindir.” Dedi.

Din, toplumların olmazsa olmaz, vazgeçilmez bir gerçeği olduğunu ifade eden İl Müftümüz ERHAN, “Ülkemizin ve insanlarımızın da en önemli değerlerinden ve manevi dinamiklerinden bir tanesi hiç şüphesiz dindir. Eğer din gerçekten doğru kaynaktan, doğru insanlar vasıtasıyla öğrenildiği zaman, bizim birliğimize, beraberliğimize, dirliğimize, huzur ve sükûnumuza en önemli katkı veren temel hususlardan bir tanesidir.” Dedi.

Dinin doğru kaynaktan öğrenilmediği, yanlış insanlar tarafından topluma aktarıldığında ne kadar büyük bir tehlike oluşturduğunu 15 Temmuzda görüldüğünü söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “15 Temmuz gecesinde memleketimizin bütün ufuklarını karartmaya azmetmiş, gözü dönmüş hain ve ihanet şebekelerinin tüm vatandaşlara karşı girişmiş olduğu hain darbe girişimi, hiç şüphesiz doğusuyla-batısıyla, kuzeyiyle-güneyiyle vatandaşlarımızın erdemli bir duruşuyla Allah’a hamd olsun ki savuşturu verilmiştir.” Dedi.

Program Batman Valimiz Sayın Ahmet DENİZ’in konuşmaları ile devam etti. Vali DENİZ, “

Dünyada ve ülkemizde istismar edilen en önemli konulardan bir tanesi de din istismarıdır. Çanakkale’de bu milletti dize getiremeyenler, dini istismar ederek dini kullanarak bizleri 15 Temmuz hain darbe girişiminde dize getirmeye çalıştılar. Gençlerimizin zihinlerini kirlettiler. Bizlere düşen bu hainlerin gerçek yüzünü halkımıza göstermek ve gelecek nesillere aktarmakla birlikte bu hain darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımızı ve gazilerimizi unutturmamaktır. İslamiyet’in temelinde akıl, mantık, hoşgörü ve merhamet var. DEAŞ gibi İslam ile bağdaşmayan bir terör örgütünü maalesef İslam ile özdeşleştirmeye çalıştılar. Bu coğrafya da güçlü bir devlet olmak için bilim, ilim ve felsefeyi gerçek kaynaklardan bilgileri okuyarak öğrenmek zorundayız. Modern bilimde, geleneksel ilimde, sanatta ve kültürde de başarılı olmanın yolu okumaktan geçmekte.” diye konuştu.

Program, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Fatih İLDEŞ’in “Din İstismarının Arkasında gizlenen Terör Örgütü FETÖ” konulu konferansıyla devam etti.

İLDEŞ, FETÖ lideri Fethullah Gülen’in kaleme aldığı ve söylediği birçok konuyla dinin nasıl istismar edildiğini örneklerle anlattı.

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet KAPUKAYA, “DEAŞ Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı” konulu bir konferansını verdi.