23.01.2018

Geleceğimiz ve Hayata Bakış Açımız Konulu Konferansımızı Gerçekleştirdik

Müftülüğümüzce Kültür Merkezi konferans salonunda “Geleceğimiz ve Hayata Bakış Açımız”  konulu konferans gerçekleştirildi.

Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Eğitimci – Yazar Prof.Dr.Şemsettin DURSUN’un konuşmacı olarak katıldığı konferans programı, İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın açılış konuşması ile başladı.

İnsanın hayatını bir yolcu gibi yaşaması gerektiğini söyleyen İl Müftümüz Turgut ERHAN, “Bu yaşam yolculuğunda bir yolcu olarak neye ihtiyacımız olacaksa ona göre davranmalı, ona göre hazırlığımızı yapmalıyız. Biz hazırlıklarımızı kendi gücümüz nispetinde tamamlayarak tevekkül etmeli,  Allah’ın merhametinden ümitsizliğe asla düşmemeliyiz.” Dedi.

İslami bir bakış açısıyla yol haritamızı belirlememiz gerektiğini ifade eden İl Müftümüz ERHAN, “Müslüman olarak bizler, yalan-iftira, gıybet-dedikodu, çekememezlik, aşağılık kompleksi gibi hastalıklardan uzak durarak, merhamet, şefkat, insani ve İslami duyarlılık bakış açısıyla hayatımıza yol haritası oluşturmalı ve ona göre yaşamalıyız. Her insanı kendimiz gibi görmeli, özü sözü bir Müslüman olarak insanlara İslami bakış açısını yaşayarak göstermeliyiz.” Dedi.

Program, Eğitimci-Yazar Prof.Dr.Şemsettin DURSUN’un “Geleceğimiz ve Hayata Bakış Açımız” konulu konferansı ile devam etti.

Geleceğin mutlu ve müreffeh toplumunu inşa etmede en önemli faktörün insan olduğunu söyleyen Eğitimci-Yazar DURSUN, “Sorumluluk bilincine sahip, iç ve dış dünyasıyla barışık, motivasyonu yüksek, empatik yaklaşan, ben-merkezci değil, biz-merkezci bir yaklaşımla olayları ve olguları değerlendiren, kötümser olmayan, iyimser ve umut veren bir bakış açısıyla meselelere yaklaşan ve gelecek vadeden bir insan modeline şiddetle ihtiyaç vardır. Bu kadar değerli, erdemli ve onurlu bir varlık olan insan, pozitif yönde yetiştirildiğinde, hayat bir başka, evren bir başka olur.” dedi.

Eğitimci-Yazar DURSUN, “İyi insan, erdemli insandır. Erdemli insan, güneş gibidir. Güneş üç türlü enerjiye sahiptir. Isı Enerjisi, Işık Enerjisi ve Çekim Enerjisi. Güneş Isı Enerjisiyle, etrafındaki gezegenleri ve evreni ısıtır. Işık Enerjisiyle aydınlatır ve Çekim Enerjisiyle gezegenleri yörüngesinde tutar, sağa-sola kaçmalarını engeller. Erdemli insan da güneşin bu üç fonksiyonunu icra eder. Bu bağlamda Erdemli İnsan,  Çekim enerjisiyle İnsanları yörüngesinde tutar. Isı Enerjisiyle sıcak ve candan ilişkiler kurar, İnsanların iç dünyasıyla pozitif temas sağlar, onların duygu ve düşüncelerini paylaşır. Işık Enerjisiyle karanlıkları dağıtır, bilgi ve bilim ışığını sunar. İnsanların rasyonel düşünmesini, olayları ve olguları objektif bir perspektifle değerlendirmelerini sağlar.
Biz eğitimcilerin temel gayesi, iyi insan yetiştirmektir. İyi insan; Kafa, kalp ve beden uyumu olandır.” dedi.

Hayatı mükemmel bir şekilde anlamanın, algılamanın ve kavramanın yolu 4-E den geçtiğini ifade eden DURSUN, “ Bu 4 E : Evrensel, Entelektüel, Empatik ve Estetik bakıştır. Bu bakış açısı, hayata anlam ve katma değer katar. 4-E yaklaşımı, hakikat merkezli Bilimsel bilgiye dayalı olmalıdır. Hakikat merkezli olmayan bir bilgi, zihin taşıdır. Zihin taşı, böbrek taşı gibidir. Atılması gerekir. Atılmazsa, zihinsel obeziteye yol açar.

Bilgi vardır, sahibine yüktür. Sahibi, o yük altında ezilir. Bilgi vardır, kanat gibidir. Sahibini uçurur. Eğer bilgiyi hayattan koparırsanız, yük olur. Eğer bilgiyi hayata bağlarsanız, kanat olur. Bilgi iki kanatlı olmalı. Bir kanatla dünyaya, diğer kanatla ebedi hayata bağlamalı.”dedi.