14.12.2017

İl Müftümüz ERHAN, Gençlerle Kudüs’ü Konuştu

İl Müftümüz Turgut ERHAN, KYK Seyid Bilasl Erkek Yurdunda kalan öğrencilere “Müslümanların Kudüs ve Mescid-i Aksa Hassasiyeti” konulu sohbeti gerçekleştirdi.

KYK İl Müdürü Mehmet Şafi ÖZPERK, KYK Seyid Bilal Erkek Yurdu Alaattin ONUR ve öğrencilerin katıldığı sohbette, Mekke ve Medine’den sonra Müslümanlar için en kutsal beldenin Kudüs olduğunu söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “Hz. Peygamberin Miraç mucizesinin gerçekleştiği, Hz.Peygamberin emaneti ve Müslümanların ilk kıblesi olma özelliklerinden dolayı Kudüs, bizim kutsalımızdır. Göz bebeğimizdir.

Kudüs, dini farklılıkları ile bir arada yaşayabilenlerin barış yurdudur. Bugünler de yaşananlar da tarih boyunca barış yurdu olan bu memlekete yönelik yapılanlar insanlığa ve uluslararası hukuka yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırılara karşı çıkmak ve Kudüs’e sahip çıkmak sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların görevi ve sorumluluğudur.

Bu nedenle sizler Selahaddin’in rüyası, Kanuni Sultan Süleyman’ın Mirası, Abdulhamid’in davası, İslam’ın şehri olan Kudüs’ün korunmasının da bu ümmete ait olduğu düşüncesiyle hareket edecek, kendinizi bilim ve ilimle donatarak, İslami bir yaşayışla sahip çıkmalısınız.” Dedi.

Sohbet programı öğrencilerden gelen soruların İl Müftümüz Turgut ERHAN tarafından cevaplanması ile son buldu.