31.10.2017

Doğu Karadeniz-Güneydoğu Anadolu Kardeşlik Projesi

Proje kapsamında Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Bayburt'tan gelen Din görevlileri, Din Görevlileri Derneği, Trabzon Kuran Kursları Dernekler Federasyonundan oluşan heyet bir dizi etkinlik için İlimize geldi.

Sayın Valimiz Ahmet DENİZ’in ev sahipliğinde, İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın riyasetinde İlimize gelen heyet ile Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Abdurrezzak ATEŞ, bölge kanaat önderleri, Din Görevlileri, STK Temsilcileri ile kahvaltılı tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Gelen heyeti kardeşlik şuuru ile karşılamanın sevincini yaşadıklarını ifade eden İl Müftümüz Turgut ERHAN, kısa bir konuşma yaptı.

İl Müftümüz ERHAN, “"Rabbimiz ve Peygamberimizin gösterdiği ilkelere uyarsak hainlere fırsat vermemiş ve İslam Kardeşliğini yaşamız oluruz. Bizler bu topraklara İyaz bin Ganem ile Hz. Ömer (r.a.) zamanından beri adım attığımızdan beri kardeşlik, yarenlik, dostluk çerçevesi içerisinde et ve tırnak gibi bir olmuşuz, beraber olmuşuz. O birlik ve beraberlikten de hep dışımızdaki ihanet şebekeleri ve içimizde kullanılan maşalarla bizi birbirimize düşürmek için gayret ve çaba sarf etmişlerdir. Ancak biz o yüce Rabbimizin koymuş olduğu, Resulullah'ın (sav) da bizzat yaşayarak bize göstermiş olduğu ilkeler çerçevesi içerisinde yaşamımızı idame ettirirsek ne içimizdeki hainlere ne de dışımızda bizim üzerimizde plan kuranlara hiçbir zaman fırsat vermemiş oluruz." diye konuştu.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Abdurrezzak ATEŞ, “Burada olup bitenler hak ölçüsünde, hakikat adına kameraya yansıtılsa eyvallah… Ama hakka hizmet etmeyen kameralar ve kameramanlar medya ne olursunuz aramızdan çekilin.” Diyerek medyanın bölgemiz hakkında yapmış olduğu kötü algı haberlerine sitem etti.

Toplantı Sayın Valimiz Ahmet DENİZ’in “ Bizim birbirimizden farkımız yok. Örfümüz, âdetimiz, geleneğimiz, kültürümüz, dinimiz, o güzel Peygamberin ümmetiyiz. Bölgedeki insanlarımızın dini hasletleri çok yüksektir. Buna çok ehemmiyet, önem verdiğini görüyoruz." Şeklindeki konuşmasından sonra toplantı sona erdi.

İlimize gelen heyet İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın refakatinde Medrese kültürünü tanıma ve tanıtma amaçlı İlimiz Arapkend Medresesine ziyaret gerçekleştirdi. Ardından Hasankeyf İlçemizin de ziyaretinden sonra sonra Heyet İlimizden ayrıldı.