05.08.2017

Batman’da Çocuklar Cami ile Buluştu

Yaz Kuran Kursu döneminde kursa gelip eğitim alan çocuklara yönelik Müftülüğümüzce Cami--Çocuk Buluşması programı düzenlendi.

Merkez Şevket Başak Camiinde düzenlenen program, A. Samet SÜNGER adlı öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasında “Hedeflerinin çocukları yarınlara en güzel şekilde hazırlamak, onları ahlaki değerlere sahip birer insan olarak geleceğe hazırlamak olduğunu söyleyen İl Müftümüz Turgut ERHAN;

“İlimizde, okulların yaz tatiline girmesi ile başlayan Yaz Kuran Kursu, öğrenci, veli ve Din Gönüllüsü personellerimizin teşviki ile geçen seneye göre artan öğrenci sayısı ile devam etmektedir. Yaklaşık 24.000 öğrenciye kurslarımızda Kur’an-ı Kerim’in yanında değerler eğitimi olarak Temel Dini bilgiler, Ahlak ve siyer konularını da ders olarak öğrencilerimize aktarıyoruz.  Yaz Kur'an kurslarımızda çocuklarımıza milli ve manevi duyguları aktarmak üzere çaba ve gayret sarf ediyoruz.  Biz bunu oldukça fazla önemsiyoruz. Zira doğru bilginin doğru eller tarafından çocuklarımıza aktarılması çok önemli bir husustur.

Bu amaçla Bugün de 'Cami ve Çocuk Buluşması' programını yaptık. Etraf adeta bir çiçek bahçesine dönüştü. Camiye geldiklerinde neler yapacağını, nelerle karşılaşacağını bir örnekleme metoduyla çocuklarımıza aktarmış olduk. Hedefimiz çocuklarımızı yarınlara en güzel şekilde hazırlamak, bu vatanın, toprakların içerisinde yer alan kültürümüzle, dinimizle bezenmiş, ahlaki değerlere sahip birer insan olarak geleceğe hazırlamaktır."” Dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının basmış olduğu kitapları baz alarak eğitim verdiklerini söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “Çocuklarımıza dini, ilmi birtakım bilgileri, hem dünya hem ahiret mutluluğunu sağlayabilecek bilgileri vermek için çaba sarf ediyoruz.” Dedi.

Öğrenci Muhammed Ali OSRAK’ın “Allah Sevgisi” konulu vaazı ile devam eden program, kız öğrencilerden oluşan korunun ilahi dinletisi ile devam etti. “Peygamber Sevgisi” konulu hutbenin öğrenci Ahmet SARUHAN tarafından icrasının ardından, öğrencilerin hep beraber Salavat getirmesi, Sessiz anlatım ile öğrencilere Temel Dini Bilgilerden Abdest, Namaz, Oruc gibi konuları içeren soru-cevap bölümü, “Camiler Çiçek Açtı” şiir dinletisi ve öğrenciler arasında yapılan Bilgi Yarışması ile devam etti.

Bilgi yarışmasına katılan öğrencilere İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın ödüllerini vermesi ile devam eden program, tüm öğrencilere hediyeler verildikten sonra sona erdi.