04.08.2017

İmam Hatip Okulları Müdürleri ile Toplantı

Şehrin ve gençlerin manevi atmosferini değerlendirmek ve maneviyatı güçlü bireylerin yetişmesine katkı sunulabilecek faaliyetlerin değerlendirilmesi amacıyla Müftülüğümüzce İmam Hatip Okul Müdürlerine yönelik Kahvaltılı toplantı düzenlendi.

İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın ev sahipliğinde MADO Cafe’de gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcımız Mekan ÇEVİREN, İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı Kemal ÖZDEN, Akparti İl Başkanı Diyaddin UÇAR, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut KURTARAN, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan ASLAN, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Davut OKÇU, STK temsilcileri ve İlimiz ve İlçelerinde faal olan İmam Hatip Okul Müdürleri katıldı.

Topluma sunulan din hizmetinin cami dışında da sürdürebilirliğinin önemine değinen İl Müftümüz Turgut ERHAN, “Müftülük olarak din hizmetinin sadece camide gerçekleşmediğini, toplumun her kesimine yönelik olarak din görevlilerimizle etkin bir şekilde çalışmalarımızı sunuyoruz. Bu kapsamda toplumun gelecek adına mihenk taşı olan gençlere yönelik etkinliklerimizi sürdürmekteyiz. İlimizde eğitim vermekte olan okullarımızın yanında İmam Hatip okullarında okuyan gençlerimize milli eğitim müfredatının yanında personelimizce de değerler eğitimi verilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından faydalanılarak yapılan değerler eğitimi kapsamında konferans, panel gibi etkinliklerle dini, ilmi birtakım bilgileri, hem dünya hem ahiret mutluluğunu sağlayabilecek bilgileri vermek için çaba sarf etmekteyiz. Müftülük olarak misyonumuz; milli ve manevi duyguları , doğru bilginin doğru eller tarafından gençlerimize aktarılmasıdır.” Dedi.

Toplantı okul müdürlerinin istek ve taleplerini İl Müftümüz Turgut ERHAN’a sunmasıyla son buldu.