13.07.2017

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA KONFERANSI

“15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri çerçevesinde Müftülüğümüz tarafından, 15 Temmuz Şehit ve Gazilerini anma ve hatıralarını canlı tutarak sahip olduğumuz kardeşlik ruhunun canlılığını yitirmeden devam ettiğini hatırlatmak ve gelecek nesillerin zihinlerinde diri ve canlı tutmak maksadıyla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda bir program düzenledi.

Batman Vali Vekili ve Vali Yrd. Mekan ÇEVİREN, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, İl Jandarma Komutanı Hüseyin TOPUZ, Emniyet Müdürü Ali AKKAPLAN, Kurum amirleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılarak salona sığmadığı  ve 15 Temmuz 2016 günü 15 Temmuz Şehitleri Köprüsünde (Boğaziçi Köprüsü) darbecilere direnerek yaralanan 15 Temmuz Gazisi Safiye BAYAT’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, şehitlerimizin ruhlarına okunan Kur’an-ı Kerimle başladı.

İstiklal Marşı ve Şehitlerimize Saygı Duruşu ile devam eden programın açılış konuşmasını İl Müftümüz Turgut ERHAN yaptı. 15 Temmuz gibi günlerin bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulunan İl Müftümüz Turgut ERHAN konuşmasına şöyle devam etti: “Tarihin en ağır imtihanlarından birini yaşayan ülkemiz, geçtiğimiz sene 15 Temmuz gecesi hayâsız bir akına uğramış, Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve kahraman silahlı güçlerimizin üstün gayretleriyle bu büyük tehlike bertaraf edilmiştir.

15 Temmuz, gizli ve karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mubah gören,  dini ve dîni duyguları istismar eden;  milletimizin zekâtını, sadaksını, kurbanını çalan, evladını elinden alan, dinimizin temel değerlerini ve kavramlarını tahrif ve tahrip eden, gayr-i İslami ve gayr-i ahlaki tutum ve davranışlarla fitne, fesat, yalan ve desiselerle kendine insan ve imkân devşiren, devletin tüm organlarına sızarak,  milletin geleceğini ipotek altına almaya çalışan, müstevli emeller uğruna memleketini ateşe vermekten çekinmeyen FETÖ/ PDY zihniyetinin ürünüdür. Milletimizin onurunu, hukukunu ve geleceğini korumak uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak hepimizin birinci görevidir. Gazilerimiz ise ihanet karşısında acziyete düşmemenin yaşayan şahitleridir. İslam’ı istismar edenler, bizi dinden ve dinin yüce değerlerinden uzaklaştırmamalıdır.

Katran karası bir gecede “Bismillah” diyerek abdestini alan, şahadet getirerek evinden ayrılan, Allahû Ekber diyerek yollara koyulan bu milletin evlatları huzurun teminatıdır. “Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salalara” şiarıyla bizleri büyük bir fitneden muhafaza buyuran Rabbimize hamdolsun” diyerek davetimize icabet eden başta 15 Temmuz Gazisi Safiye BAYAT olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti

İl Müftümüzün ardından kürsüyse çıkan 15 Temmuz Gazisi Safiye BAYAT, 15 Temmuz Gecesi yaşadıklarını ve canlı tanığı olduğu o kara geceyle ilgili hatıralarını paylaştı.

Program, okunan şiir ve oratoryo gösterileriyle tamamlandı.