12.05.2017

H. Sabır UCUZ Kız Kur’an Kursu Açıldı

İlimiz Merkez Bahçelievler mahallesinde Eğitim veren Kudret Kız Kur’an Kursu, yeni imajı, yeni mimarisi ve yeni adıyla H. Sabır UCUZ Kız Kur’an Kursu olarak eğitim vermeye başladı.

İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın açılışını gerçekleştirdiği H. Sabır UCUZ Kız Kur’an Kursu modern bir iç yapıya sahip şekliyle 3 derslikli olarak eğitim verecek.
Kursun açılışı esnasında İl Müftümüz bir açıklamada bulundu. Kur’an Kurslarının toplumdaki önemine değindikten sonra açıklamasına devam eden İl Müftümüz ERHAN; “Dünya bir imtihan yeridir. Dünyadaki bu imtihanı geçmek, Ahireti kazanmak için salih ameller, hayırlı işler yapılması gerekir. İşte bu hayırlı işlerden biri de Sadaka-i Cariyedir.  Üç sınıf insan vardır ki onlar öldükten sonra da amel defterleri açık kalır. Sadaka-i Cariye ise bu ve benzeri mekânları, yapıları, eserleri insanların hizmetine sunmaktır. Burada Kur’an okunduğu müddetçe, Kur’an okuyan ve okutanla beraber buranın açılmasına vesile olanların da amel defterine sevap yazılır.
H. Sabır UCUZ’a Allah'tan rahmet diliyor, onun adına burayı inşa eden evlatlarına, vesile olan Kudret Cami İmam Hatibimize, Kur'an Kursu Öğreticimize, derneğimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Dedi
Açılışın ardından H. Sabır UCUZ Kız Kur’an Kursu Öğrenci ve öğreticileri tarafından katılımcılara ikramda bulunuldu.