11.05.2017

BATMAN HALKI CAMİLERE AKTI

İnsanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile bâtılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği ay olan 11 ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi, habercisi olan üç ayların son kandili Berat Gecesi Batmanda’ da idrak edildi. Batman halkının camilere aktığı bu mübarek gecede İl Müftülüğümüzce de bir program düzenlendi. Batman Şevket Başak Camiinde Müftülüğümüzce tertip edilen programda manevi duygular had safhadaydı.

İl Müftü Yardımcısı Ahmet ATEŞ’in “Berat Gecesi” hakkında cemaate bilgilendirmede bulunduğu bu programda İl Müftümüz Turgut ERHAN’ da bir vaazda bulundu.

Allah’ın rahmetini umarak ihya ettiğimiz mübarek gün ve gecelerin bize en büyük getirisi, dünyevi koşuşturmacanın içerisinde nefis muhasebesi yaparak yeniden düşünmeye kapı açması ve tövbe ile kendi özümüze dönme imkanını sağlamış olmasıdır.

Hiç şüphesiz Allah’ın emir ve yasaklarını tebliğ uğrunda dünyevi haz ve çıkarlardan vazgeçerek, sözünde ve davranışlarında dürüst, verdiği sözlere sadık, darda kalana kucak açan, toplum içinde adaleti ve kardeşliği tesis eden, etrafına ve yakınlarına karşı hoşgörülü ve bağışlayıcı olan, imtihanlar karşısında sabır zırhını kuşanan ve Allah’ın rızasını umarak alçakgönüllülüğü düstur edinen, iyilik ve takvada yardımlaşan, Allah’a karşı gelmekten sakınan, etrafına iyi muamele ve güzel söz söyleyerek Rabbin hoşnutluğunu gözetenler hem bu dünya da hem de ahirette kurtuluşa ereceklerdir. Allah mutlak adildir. Adaleti gözetenleri sever. Allah merhametlidir merhametli olanları sever. Allah cömerttir. Kullarının Allah’ın kendilerine verdiklerinden maddi ve manevi anlamda infakta bulunanları sever. Allah tevvabdır. Tövbe edip birbirlerinin kusurlarını bağışlayanları sever.

Allah’ın lütfunu ve dünya-ahiret saadetini umarak bütün hayırlı işlerinde başarılı olmak için kendi gücünü değil Allah’ın keremini öne çıkaranlar, kişisel tercih ve yeteneklerini kusursuz görenler değil, özündeki imanı hayata geçirip onun kurtarıcılığına güvenenler Allah’ın hoşnutluğunu kazanacaklardır.

İl Müftümüz ERHAN’ ın konuşmasından sonra Müftülüğümüzün ilahi ekibi, Kur’an-ı Kerim kıraatından sonra naat-ı şerifler, ilahiler ve Türkçe, Kürtçe, Arapça ilahilerle cemaate musiki bir ziyafet sundular.

Müftülüğümüzün Berat Kandili münasebetiyle tertip ettiği program, İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın yapmış olduğu duayla tamamlandı.