04.05.2017

İl Müftümüz Turgut ERHAN, Öğrencilere Hz.Peygamber'i Anlattı

İlimizde eğitim vermekte olan İmam Hatip okullarının Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirdiği programda İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı ve İl Müftümüz Turgut ERHAN, “Hz.Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans verdi.

Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut KURTARAN, İlimizdeki İmam Hatip okul Müdürleri, Öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda konuşan İl Müftümüz ERHAN, “Ne mutlu sizlere ki Allah sizleri imam hatip nesli olarak yeryüzünde istihdam ediyor. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. Hiç şüphesiz Cenab-ı Hak bize iman vermiş. Gönlümüzde bize emanet edilen imanın, kalbimize emanet edilen tasdikin, aklımıza emanet edilen idrakin hakkını vererek yeryüzünde hareket edip imam hatiplilik ruhunu canlandırmak gerekir. Etrafımızda güvensizlik bunalımı yaşayan topluluklara kitlelere karşı da emin ve aman insanı böyle olur dedirtmek lazım. Topluluk bu şekilde olur diye gösterecek olan sizlersiniz. Çünkü bunu bize en başta bizlere gösteren Hz. Muhammed Mustafa (sav)'dir. Bir genç olarak örnek olmuş, bir baba olarak örnek olmuş ve bir toplum içinde önder olarak rehber olmuş Hz. Muhammed (sav)'dir."

“Herkes tarağın dişleri gibi İslam'ın indinde eşittir. Cahiliyedeki bir takım insanlar düzenlerinin bozulacağından dolayı bunu kabul etmiyorlardı. Çünkü bundan besleniyorlardı. İnsanları kategorize etmişler ve onların başında tahakküm yapıyorlardı. Zalimdiler çünkü zulmediyorlardı. Peygamberimiz (sav) buna karşı çıkıyor, kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur hakikatini haykırıyordu, ondan karşı çıkıyorlardı. Yoksa onun güvenliliğinden eminlerdi. O kadar eminlerdi ki onu öldürmeye giderken dahi emanetleri Peygamber Efendimizdeydi." Dedi.

İslam’da güven kelimesinin önemine vurgu yapan İl Müftümüz ERHAN, "Yaşadığımız toplum içerisinde ve yaşadığımız çevre itibarıyla baktığımız zaman; İslam dünyası hatta bütün insanlık maalesef bugün güven duygusunu kaybetmiş durumdadır. Yeryüzünü imar etmek için gönderilen insanlık yeryüzünü emin yurdu olmaktan çıkarmış ancak tekrar eman yurdu haline getirecek bir el ancak sizlersiniz, o nesil de imam hatip neslidir. Zira sizin atacağınız adımlar, sizin örnekliğiniz bunu sağlayacaktır. Sizi de o farklı yönlere hiç aklınızdan geçmeyen kötülüklere çekmek isteyenler başta şeytan ve şeytani düşünceler peşinden gidenler olacaktır. Ancak biz hak ve hakikatten ayrılmayacağız. Kur'an ve sünnet yolunda olacağız" şeklinde konuştu.

İl Müftümüz ERHAN, "Kuzu postuna bürünmüş bir takım kurtlar bizi yanlış yönlere doğru götürebilir. Kuzu postuna bürünmüş kurtlar bizi bir takım tehlikelere atabilir. Biz Allah'ın vermiş olduğu o akılla, okumuş olduğumuz Kur'an ve sünnetle, Allah'ın vermiş olduğu idrak ile haktan ayrılmayacağız. Kur'an ve sünnet yolundan asla sapmayacağız. Biz bunu yaptığımız zaman hem Allah'ın emirleri doğrultusunda yaşamış hem Hz. Muhammed'i (sav) örnek ve rehber edinmiş hem de etrafımıza kendimiz örnek olmuş, güzel ahlakı kendisine şiar edinmiş bir mümin ve Müslüman olarak aynı zamanda bir imam hatip nesli nasıl olur, onu göstermiş oluruz." Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program imam hatip öğrenciler tarafından Hz. Muhammed (sav)'i konu alan birbirinden güzel ilahi, şiir, ezgi ve oratoryolar seslendirildi.