03.05.2017

KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ HER YIL BİR İRFAN ZİYAFETİNE DÖNÜŞMEKTEDİR

Şeyh Muhammed El Haznevi Camii Erkek Kur'an Kursunda Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu program düzenlendi.

Burada bir konuşma yapan İl Müftümüz Turgut Erhan; "Hiç şüphesiz yüce Rabbimiz insanoğlunu kâinata halife olarak göndermiş, göndermiş olduğu insanın da yeryüzünü imar, ihya edebilmesi, emin ve eman yurdu haline getirebilmesi için kitaplar ve örnek peygamberler göndermiştir. Bütün peygamberlerin ve kitapların amacı ve gayesi yeryüzünde insanoğlunu hem dünyada mutlu ve huzurlu kılmak hem de ebedi alemde cennete layık bir kul haline getirmektir.
Peygamberin, insanları doğru yola iletmesi için Allah tarafından gönderilen bir elçi olduğunu dile getiren Erhan, "Hz. Âdem'den Hz. Muhammed Mustafa'ya gelene kadar ve oradan da kıyamete kadar göndermiş olduğu bütün peygamberler insanlığın can, mal, din, nesil, akıl emniyetini muhafaza etmek için çaba ve gayret göstermişlerdir. Zira bir yurdun, memleketin, yerin emin ve eman yurdu olabilmesi, insanların doğuştan elde ettiği ve cenabı hakkın bu emniyetlere insanoğlunun sahip çıkması için emretmiş olduğu ve bu doğuştan kazandırmış olduğu hürriyetlerin emin bir şekilde hayata geçirilmesine bağlı olduğunu da ifade etmiştir. Tüm insanların bu emniyetlere sahip çıkması gerekir. Garanti altına alınması gereken bu hususların alabora edildiği, insanların neslinin, akıllarının, malının, canının, dininin güvence altında olunmadığı bir zaman diliminde Allah, peygamberi bunları yörüngesine oturtmak, insanlığa hakkı hakikatı anlatmak ve göstermek için göndermiştir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program, Kur'an Kursu öğrencileri tarafından okunan ilahi ve kasidelerle devam etti. Daha sonra program yapılan dua ve verilen ikramların ardından son buldu.