02.05.2017

GENÇLİK BULUŞMALARI

2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğümüzce gerçekleştirilen faaliyetlerden birisi de Batman Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde gerçekleşti. Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT ve Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet yapan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizlerinin katılımıyla icra edilen bu programda Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelindi.

Öğrencilere “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” teması altında güven, samimiyet ve İmam Hatip ruhu hakkında açıklamalarda bulunan Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT ayrıca şu konuya özellikle dikkat çekti. “Sizler imam hatipli olarak diğer öğrencilerden farklısınız. Bu farkınızı her daim muhafaza etmeniz gerekir. Çünkü sizler buradan mezun olduktan sonra topluma iyi güzel şeyler anlatacaksınız. Nedir bunlar? Allah’ı, Peygamberi, Kur’an’ı, helal haramı, doğruluğu, dürüstlüğü ve belki de en önemlisi İslam Ahlakını öğreteceksiniz. Tabi ki önce sizler tüm bunları kendi hayatınızda idrak edeceksiniz, idrak edeceksiniz ki başkaları sizden etkilensin. Bir söz vardır “ağızdan çıkan söz kulağa, kalpten çıkan söz ise kalbe girer.” İşte bir şeyi hayatımızda tatbik ettiğimizde, o şeyi ruhen ve bedenen yaşadığımızda ancak o zaman insanları etkilemiş oluruz.