27.04.2017

Hafızlık Ve Taç Töreni Yapıldı

Müftülüğümüz Necat Nasıroğlu Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için hafızlık merasimi yapıldı. Hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayıp mezun olan ve 13 kız öğrenciye Hafızlık Belgesi takdim edildi.

Hafızlık Belge ve taç merasiminde konuşma yapan il Müftümüz Turgut ERHAN, "Hafız, yürüyen ve konuşan Kur'an dır. Hafız mukaddes vahiy yükünü taşıyandır. Kur'an hafızalı başka gölge bulunmayan günde Allah'ın gölgelendireceği kişilerdir. Rabbimizin kitabına dört elle sarılan, sıcak, soğuk, gece gündüz demeden rahlenin başında sabır ve sebatla ilahi vahyi ezberleyen hafızları kutluyorum. Öğrendiklerini yaşama aktarmalarını diliyorum" dedi.

Taç töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT ise “Bildiğiniz gibi Kur'an, yirmi üç yıllık bir sürede Hak katından Cebrâîl (a.s) aracılığıyla indirilen İlâhi bir kelâmdır. Hz. Peygamber zamanında vahiy kâtiplerince yazılan ve sahâbilerce ezberlenen ilâhî kelâm, Hz. Ebû Bekir devrinde mushaf hâline getirilerek muhâfaza altına alınmış, Hz. Osman zamanında çoğaltılarak İslâm memleketlerine gönderilmiş ve böylece hem lâfzıyla hem hattıyla koruma altına alınmıştır.

Kur’an-ı Kerim hidayet rehberi olarak, bizlere dünya hayatını öğretmek için gönderilmiştir. Peygamberimiz(s.a.v) de onu bizlere açıklamıştır. Hazreti Aişe Vâlidemize, Peygamberimizin ahlâkı nedir diye sorulduğunda  Hz. Aişe (r.anha) “Siz hiç Kur’an okumuyor musunuz? O’nun ahlakı Kur’andı” diye cevap vermiştir.

Gerçek anlamda Müslüman olmak için Kur’an-ı Kerim’in getirdiği hükümleri öğrenmemiz ve hayatımızda tatbik etmemiz gerekmektedir. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, dini mübin İslamı öğrenmektir. Peygamberimiz (s.a.v) “Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir. “ buyurmuştur. Bu sebeple, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, öğretmek, okumak, anlamaya çalışmak en faziletli amellerdendir” dedi.

Konuşmaların, öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin ardından hafızlık eğitimini tamamlayan ve belgelerini alan öğrencilere taç giydirildi.