02.01.2017

2017’nin İlk Sabahında da Namazda Buluşuldu

İlimiz Müftülüğünce gerçekleştirilen ve devam eden Sabah Namazı Buluşmaları 2017 yılının ilk sabah namazı vaktinde Şevket Başak Camiinde ifa edildi.

Gerçekleştirilen programa İl Müftümüz Turgut ERHAN, İl Müftü Yardımcımız Ahmet DURAN, SAĞ-ÇEV başkan, üye ve gönüllüleri ile cami cemaati katıldı.

Programda konuşan İl Müftümüz ERHAN, “Çocukların imanlı ve ihlaslı yetişmesinde en büyük pay anne babalara aittir. Mal ve evlat da bizim için birer imtihan vesilesidir. Nefsimizi, iman üzere manevi duygularla yetiştirebilmek bir anne ve babanın en başta gelen görevlerindendir. Zira bize cenneti kazandıracak husus budur. Çocuklarımız bizim göz nurumuz, ümidimiz, istikbalimizdir. Herkesin arzu ettiği şey saygısıyla, sevgisiyle, muhabbetiyle, etraf ve çevresine kol kanat germesiyle istemiş olduğu bir evladının olmasıdır. Onu imanlı ve ihlaslı yetiştirmek bizim temel görevlerimizdendir.”

“Çevre ve etrafımıza baktığımız zaman her taraf bir yangın yeridir. Nesil adeta o yangına doğru koşuyor. Biz onun önüne set çekmemiz lazım. Bugün çevremizde, sokağımızda uyuşturucuya yakalanan insanlar her türlü kötülüğün içerisine giren insanlar var iken çocuklarımızı kontrol etmeliyiz. Okuyor ise okul çevresini kontrol edebilmek, çalışıyor ise iş çevresini kontrol edebilmek, yaşıtlarıyla beraber geziyor ise kimlerle arkadaş olduğunu kontrol edebilmek bizim görev ve vazifemizdir. Bunu yaptığımız zaman çocuklarımızın kötülük içerisine girmesine engel olmuş olabiliriz. Onların da imanlı, ihlaslı, ibadet ehli bir nesil olabilmesi için çalışıp, çaba ve gayret göstermeliyiz.” Dedi.

Programdan sonra katılımcılara çorba ikram edildi.