16.11.2016

İl Müftümüz ERHAN, 4-6 Yaş Kuran Kursumuzun Açılışını Yaptı

İl Müftülüğümüz sitesinde eğitim veren Aygün Müftülük Kuran Kursu bünyesinde çocuklara yönelik 4-6 Yaş Kuran Kursu İl Müftümüz Turgut ERHAN, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla açılışı gerçekleşti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftümüz Turgut ERHAN, ağaç yaşken eğilir çerçevesinde çocukların küçük yaşta eğitilmelerinin önemine değinen konuşmasında; “Her anne ve baba, bu çağda bağnazlığın, cehaletin, zulmün, kanın, gözyaşının, öfkenin, bölüp parçalamanın ve ötekileştirmenin girdaplarından çocuklarımızı sevginin, saygının, muhabbetin, birliğin ve beraberliğin içine sokabilmek için elinden gelen gayreti sarf etmelidir. Çocuğuna önce tevhit inancını aktaracaksın. Arkasından ‘Ne yaparsan Allah seni görür ve bir gün karşına çıkarır’ mantığını aktaracaksın. İbadetlerini devamlı yapmasını söyleyeceksin.” Diyerek anne babalara tavsiyelerden bulundu.

Açılış konuşmasının ardından minik öğrenciler tarafından seslendirilen ilahinin ardından kursun açılışı için kurdele kesildi. İl Müftümüz ERHAN ve ziyaretçiler tarafından kurs gezilerek minik öğrencilerle bir araya gelindi. Programın sonunda katılımcılara ikramlar verildi.