02.11.2016

Haseniye Medresemizde 9 Talebe İcazetini Aldı

Haseniye Yatılı Kur’an Kursumuzda düzenlenen merasimle ilmi tedrisatını bitiren 9 talebe icazetini aldı.

Programda konuşan İl Müftümüz Turgut ERHAN, medreselerin ilmiyle amil insan yetiştiren kurumlar olduğunu söyledi.

İlimiz Merkez Demiryolu (Tılmerç) köyünde bulunan Hasaniye Yatılı Erkek Kur'an Kursumuzda eğitim alan 9 erkek talebe icazet aldı. Tefsir, Siyer, Fıkıh, Sarf ve Nahiv dallarında yaklaşık 7 sene eğitim alan talebelere düzenlenen törenle icazetleri verildi.

Yapılan törende konuşan İl Müftümüz Turgut ERHAN, Suriye Emevi Camii müezzinlerinden Hafız Şeyh Munir Abdulcevad, STK temsilcileri, çok sayıda bölge âlimi, kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.

Hafız Şeyh Munir Abdulcevad'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören ilahi ve kasidelerin okunmasıyla devam etti.

Kur'an tilavetinin ardından İl Müftümüz Turgut ERHAN, medrese eğitimi ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. İl Müftümüz ERHAN, "Hiç şüphesiz İslam dini, bir ilim din, bir medeniyet dinidir. İnsanı yaratan, insanı kainata halife kılan yüce Rabbimiz, insanı akıl gibi bir nimetle donatmış ve bütün mahlukata efendi kılmıştır. Bilgi edinmenin en önemli yolu okumaktır. Allah'ın son peygamber ve onun ümmetine ilk rahmeti, ilk nimeti ve ilk emri okudur. İşte icazet alan kardeşlerimiz Allah'ın ilk emrini yerine getirmek için senelerini, ömürlerinin en önemli kısımlarını burada geçirdiler, bu kardeşlerimize ne mutlu. Önemli olan bilgi sahibi olmak ve bilgiyi beynine depolamak değildir. Önemli olan o bilgiyi hayata geçirebilmek, bildiklerimizi hayatta yaşayabilmektir. Önemli olan kal değil haldir. İşte medreseler o bilgiyi kalden hale geçirebilecek insan yetiştiren kurumlardır. İcazet alacak kardeşlerimizi yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Molla Muhammed Sabri Ortanç ile Molla Ahmet Astan tarafından toplu icazet metni okundu. Okunan icazet metninin ardından 9 âlime icazetleri verildi. Camide kılınan namazın ardın katılımcılara öğle yemeği verildi.