11.08.2018

Batman Valisi DENİZ, “Kurbanlarımız Kardeşlik İçin” Dedi

İl Müftü Vekilimiz Ahmet DURAN ve TDV Batman Şubesi Temsilcisi Mehdi ARI’nın Batman Valimiz Sayın Ahmet DENİZ’e gerçekleştirmiş oldukları ziyarette; sayın Valimiz DENİZ, Türkiye Diyanet Vakfı’na Yurtdışı kurban bağışında bulundu.

Kurbanlarımız Kardeşliğe vesile olsun diyen Batman Valimiz Sayın DENİZ, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, yıllardır yurtiçinde ve yurtdışında kurban hizmetlerini gerçekten çok güzel bir şekilde yürütüyor. Bu yılda “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş sloganı” ile başlatmış olduğu vekâletle kurban kesim organizasyonda “Emanetiniz Emanetimizdir” düsturu ile yaptığı çalışmalar her kesimin takdirini almış durumda. Bu nedenle güven duyduğumuz ve her kesimin güven duyarak kurban bağışında bulunabileceği bir kuruluşumuz. Onun için biz de kurbanımızı bağışladık. Rabbim kabul etsin. Vatandaşlarımızdan kurban bağışını düşünenler Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlamalarını tavsiye ediyoruz.’ dedi.

Yurt içindeki hayırsever vatandaşlarımız ile yurt dışındaki soydaşlarımızın TDV’ye güvenerek emanet ettikleri kurbanlıklar emin ellerde diyen İl Müftü Vekilimiz Ahmet DURAN, “Vekâletle alınan kurbanlar, dini vecibeler yerine getirilerek ve sağlıklı ortamda kesilerek hem yurt içindeki fakirlere ve Suriyeli misafirlere hem de İslam coğrafyasındaki mazlumlara dağıtılmaktadır. Geçen sene 258 bin Kurban; 145 ülkede ve 450 noktada kesilmiş ve muhtaç insanlara dağıtılmıştır. Bu sene de Vakfımız vekâlet yoluyla kurban kesme işini en güzel şekilde yerine getirecektir.  Sayın Valimizin Kurbanını bağışlaması ve Vakfımıza destek vermesi bize güç vermiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi