19.10.2017

İl Müftümüz ERHAN, Hüseyniye 4-6 Yaş Kuran Kursunun Açılışını Yaptı

İl Müftülüğümüz, Kuran kurslarında yürütülen din eğitimi hizmetinin toplumun her kesimine etkin ve verimli bir şekilde ulaşması yönünde yaptığı çalışmalar doğrultusunda İlimizde bir 4-6 yaş Kuran Kursunun daha açılışını gerçekleştirdi.

İlimiz İpragaz Mahallesinde Müftülüğümüze bağlı eğitim vermekte olan Hüseyniye Kız Kuran Kursu bünyesinde okul öncesi çocuklara yönelik 4-6 Yaş Kuran Kursu açıldı.

Açılış kurdelesini kesen İl Müftümüz Turgut ERHAN, sınıfları dolaşarak çocuklarla bir süre sohbet etti.

Kurs yönetici ve öğreticilerden bilgi alan İl Müftümüz ERHAN, “Bugün bir daha 4-6 yaş Kur’an kursunu Batman’ımızda açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hiç şüphesiz geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın manevi duygularla yetişerek kendi yaşamlarını sürdürmeleri bizim için en öncelikli konudur. Hiç kimse çocuklarına güzel ahlaktan daha üstün meziyet kazandıramaz." dedi.

İl Müftümüz ERHAN, "Batman’da 4-6 yaş Kuran kurslarını hemen her mahallemizde açmak için gayret sarf ediyoruz. Küçükken öğrenilenler adeta taşlar üzerine kazılmış yazılar gibidir. Zihin ve fikir dünyasından hiç çıkmayacağını biliyoruz. Bu bağlamda çocuklarımızın 4-6 yaştan itibaren Kuran-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğrenimi görmeleri hiç şüphesiz önem arz ediyor."

"Batman’da 70 tane Kur’an kursumuz var. Ancak D Grubu diye tabir ettiğimiz diğer kurslarımızla beraber toplam 140 adet Kur’an kursumuz var. Bunların büyük bir bölümünde de 4-6 yaş Kur’an kursu açmayı hesap ediyoruz. 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklarımız buradalar. Öğleden sonra okula gidecek olan çocuklarımız, sabah burada Kur’an eğitimi alıyorlar. Bu çocuklar öğleden sonra ayrıldıklarında anneler Kur’an eğitimine geliyorlar. Kursa gelen anneler, çocuklarını da Kur’an eğitimi için getiriyorlar. Bu açıdan bakıldığında, Kur’an kursları bir rehabilitasyon merkezi gibi çalıştığını görmekteyiz.”

"Yani 7’den küçük 70’ten yukarı dâhil insanımıza hizmet vermek için çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bu kadim topraklara, geleneğe sahip çıkan milli ve manevi değerleri özümsemiş bir nesil, kendi kültürel değerlerine aykırı olmayan bir nesil yetiştirmek hedefi ile çaba ve gayret sarf etmekteyiz. İnşallah bunu gerçekleştirmek için uğraş veriyoruz." Dedi.