26.04.2017

Bayanlara Yönelik Kutlu Doğum Programı İcra Edildi

2017 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğümüzce, Kültür Merkezi Konferans Salonunda bayanlara yönelik “Hz Peygamber ve Güven Toplumu” adlı konferans düzenlendi.

Bayanlara özel olarak icra edilen Konferansa İl Müftümüz Turgut ERHAN, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT ve çok sayıda kişi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftümüz Turgut ERHAN yaptı. İl Müftüsü Turgut ERHAN; “Kız çocukların diri diri toprağa gömüldüğü bir cehaletten, anaların baş tacı olduğu, Cennetin dahi anaların ayağının altına serildiği muazzam bir medeniyet çıkaran Resul-i Kibriya Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’e sonsuz selat selam olsun. Gelecek olan yeni neslin, geleceğimizin Allah’a ve Resulüne bağlı, dinine bağlı, vatanını seven, yaşantılarıyla, yaşam tarzlarıyla, insani ilişkileriyle, ahlakıyla Muhammedül Emini örnek ve rehber edinen bir nesil yetiştirmek için çok çaba sarfetmelisiniz” dedi.

Konuk olarak davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire başkanı Sedide AKBULUT ise yaptığı konuşmada şunlara vurgu yaptı: Emin bir Peygamberin (s.a.v) ümmeti olarak bizler, kendimizi O’na (s.a.v) layık bir ümmet haline getirmeliyiz. Hz. Peygamber(s.a.v) özü sözü birdi. Kimsenin arkasından konuşmaz, sözleriyle tavırlarıyla insanlara eziyet vermez zulmetmezdi. O’ndan güven, doğruluk, emniyet iyilik, güzellik peyda olurdu. Bütün bu özellikleriyle bizlere örnek olmuştur. O’nun yolunu takip edip O’nun izinden gitmek özellikle içinde yaşadığımız bu zaman

diliminde, güvenin azaldığı, hoşgörünün yok olduğu, insanlığın sadakat konusunda sınıfta kaldığı şu dönemde tüm insanlığa son derece elzem bir ihtiyaçtır.

Programda ayrıca İlahi, kaside ve “Güven” konulu sinevizyon gösterisi yapıldı.