13.02.2017

Din Görevlileri İstişari Çalıştaylarda Bir Araya Geldi

Batman’da sürdürülen din hizmetlerinin verimliliğini artırma ve sunulan hizmetlerde toplumda farkındalık oluşturma adına din görevlilerince gerçekleştirilen faaliyetler üzerine değerlendirmeler yapmak için, İl Müftümüz Turgut ERHAN Başkanlığında istişari çalıştaylar gerçekleştirildi.

İl Müftümüz Turgut ERHAN, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerinden oluşan 20 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilen İstişari Çalıştay oturumlarında, din görevlileri ile bir araya gelerek fikir teatisinde bulundu.

Gerçekleştirilen İstişari Çalıştaylarda; Şehrin manevi hayatına yön verme ve yöntemleri, vatandaşa yönelik sunulacak din hizmetlerinin planlanmasında sosyal ve kültürel bağlamda yerel şartların dikkate alınması, birlik ve beraberliği yok eden terör ve terör örgütlerine karşı toplumun bilinçlendirilmesi için yapılacak hizmetler, dini ve sosyal hizmetlerin verimliliği artıracak şekilde planlanması ve uygulanması, özellikle gençlere dini değerlerimizin aktarılmasında izlenecek yol ve yöntemlerin belirlenmesi, camilerde sunulan cami derslerinin uygulanışı ve değerler eğitimi programları, İbadet mekânlarının iyileştirilmesi ve engelliler için erişebilirlik düzeyinin artırılması, uygulamada örnek olabilecek projeler vb. konular görüşüldü.