24.01.2017

Müftülüğümüz 2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yaptı

İl Müftülüğümüz tarafından 2016 yılı için vatandaşlara yönelik yürütülen din hizmetlerinin değerlendirme toplantısı, Kültür İl Müdürlüğü konferans salonunda Batman Valisi Sayın Ahmet DENİZ, İl Müftümüz Turgut ERHAN ve Müftülüğümüzün tüm personelinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantı, Havzullah KAVAK hocamızın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İl Müftümüz Turgut ERHAN, Müftülüğümüzün yürüttüğü din hizmetlerinin değerlendirilmesi ile ilgili konuşma yaptı.

İl Müftümüz ERHAN konuşmasında, “İslam dinin öğretilmesi ve gereklerinin yerine getirilmesinde görev alan, bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek topluma din hizmeti sunan personel, din görevlilerimizdir. Ancak Din görevlisi sadece din hizmeti yapmakla kalmamakta, hayatın her safhasında aktif görevler üstlenmektedir.

Din görevlisi halk adamı, toplum lideridir. Vatandaşın en kolay ulaştığı, en gizli sırlarını paylaştığı kişidir. Din görevlisi bulunduğu cemiyetin ve cemaatin gönül doktorudur. Her yaş ve cinsten herkese dini bilgiler veren, doğumunda, sünnetinde, evlenmesinde, yaşamında, ölümünde hep yanında olan kişiler, din görevlilerdir. Din görevlileri yediden yetmişe, beşikten mezara herkes ile muhatap olmakta, herkese hizmet götürmektedir. Bu hizmetlerden bir kısmını camide gerçekleştirmekte, bir kısmını da cami dışında gerçekleştirmektedir.

Cami içi ve cami dışı din hizmetlerinin yanında din görevlileri dini, milli, sosyal ve kültürel bakımdan olduğu gibi birlik ve dirliğin temin ve tesisi açısından da fevkalade önemli hizmetler icra etmektedirler. Başlatılan “Organ Nakli” kampanyasına verdikleri destek gibi “Batman her yerde Okuyor” kampanyasına “Okumak, anlamak ve yaşamak” sloganıyla hem katılıyor hem de destek veriyorlar.” Şeklinde konuştu.

15 Temmuz Darbe girişiminde din görevlilerinin üstlendiği önemli vazifeye de değinen İl Müftümüz ERHAN, “15 Temmuz gecesinde memleketimizin bütün ufuklarını karartmaya azmetmiş, gözü dönmüş bir ihanet şebekesi karşısında hiç vakit geçirmeksizin minareleri ışıklandırıp, sala seslerini yükseltip, vatandaşları valilik önüne tepki göstermeye davet edip ve vatandaşı çağırmakla kalmayıp bizzat kendileri de katılarak bu hain ihanet şebekesine karşı “erdemli bir duruş” sergilemişlerdir. İlk gece, gecenin ilk saatlerinde müftüsüyle, vaiziyle, memuruyla, imam hatibiyle, kuran kursu öğreticisiyle, hizmetlisiyle, şoförüyle derhal meydanlara inen, sabah namazını vatandaşlara meydanda kıldıran nadir şehirlerden biriyiz.

Devletimiz, dinimiz, diyanetimiz, mukaddesatımız için çocuklarımız ve gençlerimize doğru bilgiyi aktarmak için daha çok çalışacağız. Dini duygu ve dini düşünceyi istismar eden FETÖ/PDY veya benzer başka terör örgütlerine verilecek tek bir Müslüman evladı yoktur, olamaz. İslam’ın değişmez yolundan istikamet üzere yürüyeceğiz. Her türlü aşırılıktan, ifrattan, tefritten ve batıni yorumlardan uzak, Kur’an ve Sünnet ile orta yolu esas alan İslami anlayışı anlatmaya ve aktarmaya devam edeceğiz.” Dedi.

İl Müftümüz ERHAN’ın konuşmasından sonra 15 Temmuz Darbe girişimi ile ilgili hazırlanan “Diriliş Bestesi; Selalar” konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Toplantı Batman Valimiz Sayın Ahmet DENİZ’in din görevlilerine hitaben yaptığı konuşmayla devam etti.

Sayın Valimiz DENİZ konuşmasında, “Dış güçlerin emellerine hizmet eden hain PKK terör örgütü ile 30 yıldır mücadele ediyoruz. Maalesef bölücü terör örgütü gençlerimizin beyinlerini yıkayarak, vatanına ve bayrağına ihanet eden insanlar haline getirdi. Bölücü terör örgütüne ve onun destekçilerine asla ve asla pirim vermeyeceğiz. Devşirilen çocukların ölüleri geliyor. Burada annelerin yürekleri yanıyor. Ama birileri de bundan faydalanarak, siyaset yapıyor. Bölge halkımız dinine ve devletine bağlıdır. Ancak birçok kişi dinsiz imansız bölücü örgütün ahlak düşmanı fikirleri benimsediğinden habersizdir. Din görevlisi arkadaşlarımızın bunu haykırması lazım. Özellikle Bölücü Terör Örgütü ile mücadelede din görevlilerimize önemli görevler düşmektedir. Köylerimizde, mezralarımızda o zihniyete mensup insanlara yeter artık diyelim, korkmadan, çekinmeden bunu haykırmalıyız.

Bu millete zülüm yapan zalim bölücü terör örgütünü gelin hep beraber bu coğrafyadan silelim. Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle Alevi’siyle ve Sünni’siyle bin yıldır burada kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Terörle mücadelede yürekli duruş ve vatanperverlik çok önemlidir. 15 Temmuz’da hep beraber gördük. Bu hainlerin arkasında kimlerin olduğunu herkes biliyor. 15 Temmuz’un ilk saatlerinden itibaren FETO/PDY terör örgütüne karşı büyük bir azim ve cesaret gösteren Batmanlı hemşerilerim, aynı duyarlılığı Bölücü Terör örgütüne karşı da göstereceklerine inancım tamdır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftümüz Turgut ERHAN, Diyanet İşleri Başkanlığımızca özel olarak hazırlanan “ 15 Temmuz Şehitlerinin Aziz Hatırası” konulu 2017 Yılı takvimini takdim etti.