19.09.2016

T.C.

BATMAN VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı   : 88519519-903-1871                                                                                       19/09/2016

Konu : Kur’an Kursu Sınav İlanı

D U Y U R U

İlimiz genelinde 2016-2017 yılı eğitim öğretim dönemi Kur’an Kursları için ihtiyaç duyulan Cami ve Kur’an Kurslarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere,  “Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Alım” sınavı açılacaktır.

A-SINAVA KATILMA ŞARTLARI

1-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A Maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak,

2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3- İmam Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,

4- Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya engeli bulunmamak,

5- 2014 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 ve yukarı puan almış olmak,

B. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1 -Dilekçe,

2- T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi,

3- En son öğrenim durumunu gösterir belge/diploma fotokopisi,

4- 2014 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

5- Varsa hafızlık belgesi fotokopisi,

C. BAŞVURU, SINAV, GÖREVLENDİRME VE DİĞER HUSUSLAR

1. Başvuru yapmak isteyenler en geç 03/10/2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar istenen belgelerle birlikte görev almak istedikleri yalnızca bir İlçe Müftülüğüne müracaat edeceklerdir. İl Müftülüğünde görev almak isteyenler ise müracaatlarını İl Müftülüğüne yapacaklardır.Müracaat edilen yerin dışında görevlendirilme yapılmayacaktır.

2. Mülakat sınavı 06/10/2016 tarihinde İl Müftülüğünde yapılacaktır.

3. Belgeleri eksik olanların kayıt ve müracaatları kabul edilmeyecektir.

4. Belirtilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş olacaklardır.

5. Adaylar sınava gelirken kimlik belgelerini yanında bulunduracaklardır. Kimlik Belgesini yanında getirmeyenler kesinlikle sınava alınmayacaktır.

6.Mülakatta başarılı sayılmak için en az 70 puan alınması gerekmektedir.

7.Sınav sonuçları başarı sırasına göre www.batman.diyanet.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8. Görevlendirmeler mülakatta en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacak olup, puanların eşit olması halinde sırayla KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, hafız olana, eğitim düzeyi yüksek olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

9. Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

10. İl ve İlçe Müftülükleri adayların tercihlerine göre puan sıralaması esas alınması suretiyle görevlendirme yapacaklardır.

İsteklilere ilanen duyurulur. 19/09/2016

Mahmut ERİN