07.09.2016

Rus Asıllı Miros, İslâmiyet’i Seçerek Ayşe Adını Aldı

Rus Asıllı Miros, İslâmiyet’i Seçerek Ayşe Adını Aldı.

İl Müftülüğümüze Müslüman olmak için başvuran Rus asıllı Miros ALLA (53) için İl Müftülüğü Makam odasında İhtida töreni düzenlendi.

Batman’a yaptığı ziyarette tanıştığı AVCIOĞLU ailesi ile konuşup İslamiyet’i merak ederek araştırıp İslamiyet’i seçen Miros ALLA, Ayşe ismini aldı.

Törende yaptığı konuşmasında İl Müftüsü V. Mahmut ERİN;

“Müslüman olarak tüm Peygamberlere inanıyoruz. Hz. İsa (a.s), Hz. Musa (a.s.)’ın hak peygamberler olduklarına inanıyoruz. Ancak, Muhammed Mustafa (s.a.v.) son peygamber olduğuna, kendisine indirilen Kur’an-ı Kerim diğer inmiş kitapların hükümlerini iptal etmiştir. Çünkü Tevrat, İncil tahrif edildiği halde Kur’an-ı Kerim’in tek bir harfi bile değişmemiştir. Ve değiştirilemeyecektir. Çünkü Cenab-ı Mevla Kur’an-ı Kerim’de: “Kur’an-ı biz indirdik ve onu koruyucusu da biziz.” Diye buyurmuştur.

Allah’a, Peygamberlere, Meleklere, Kitaplara, Ahiret gününe, Kadere, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine ve öldükten sonra dirileceğimize inanmamız gerektiği ve İslam’ın beş şartını yerine getirmemiz gerektiği telkin edildikten sonra Şahitler huzurunda Kelime-i Şehâdet getirerek hidayete kavuşan Rus asıllı Miros ALLA, Ayşe ismini aldı.

Kendisine, düzenlenen ihtidâ belgesi ile Kur’an-ı Kerim’in Rusça Meali ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Rusça eserler hediye edildi. Müslüman olan Ayşe kardeşimize Batman Müftülüğü olarak bir ömür boyu huzur ve saadet dileriz” dedi.